FOTO Uhapšeni članovi kriminalne grupe: Falsifikovali, pa prodavali lične isprave

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UKP, u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su kriminalnu grupu.
Uhapšeni su P. S. (60), Š. N.(42), M. V. (52), B. Ž.(36), N. D. (61) i P. M. (29) iz Priboja, Užica, Kovina, Šapca i Beograda zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i falsifikovanje isprave.
Oni se sumnjiče da su od juna 2022. godine do danas, u ilegalnim štamparijama izrađivali falsifikovana lična dokumenata zemalja Evropske unije, kao i vozačke dozvole Južnoafričke Republike i iste dalje prodavali po ceni od 1.200 do 2.500 evra, čime su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu više od milion i po dinara, navodi se u saopštenju MUP-a.
Kako se navodi u saopštenju, policija je tokom pretresa stanova i drugih prostorija koje koriste pripadnici ove organizovane kriminalne grupe pronašla više komada falsifikovanih ličnih dokumenata, diploma, uverenja kao i ilegalnu štampariju za izradu falsifikovanih dokumenata.
 
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.
  • Lanmi

    26.10.2023 02:23
    Ringla stara 25.10.2023 • 20:4
    Fala Bogu, a ne talenat da trune.
  • Matematika?

    25.10.2023 23:10
    Racunica
    Stekli protivpravnu imovisnku vrednos višu od 1.5 mil. dinara.A prodavali dokument od 1200-2500 evra.
    Znaci 1. 5mil dinara insosi oko 10k evra, sta na kraju iznosi da su prodali 5-6 dokumenata.
    Pa bas brzo su propali onda
  • Ringla stara

    25.10.2023 20:48
    Odmah kad izadju iz pritvora neka mesta da im se daju u ministarstvima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.