Slučaj spornog doktorata Siniše Malog još nije gotov: Ponovo je pred Odborom za profesionalnu etiku

Slučaj osporene doktorske disertacije ministra finansija Siniše Malog nije završen i ovaj predmet se trenutno nalazi na Univerzitetu u Beogradu.
"Nakon presuda Upravnog suda, poništena je odluka o poništavanju diplome i dodatka diplome koju je doneo Senat Univerziteta u Beogradu i predmet je vraćen nadležnom organu na ponovno odlučivanje. Uzimajući u obzir da je dopis/prijava podneta u periodu kad je na snazi bio Pravilnik o radu Odbora za profesionalnu etiku, nadležni organ za razmatranje ovog slučaja je Odbor za profesionalnu etiku. Odbor je organ Univreziteta u Beogradu, te se samim tim, shodno proceduri, Fakultet organizacionih nauka (FON), u ovom trenutku, ne izjašnjava povodom doktorata, s obzirom da nije u njegovoj nadležnosti", kaže za Danas dekan FON-a Milan Martić.
On ističe da je FON dostavio Univerzitetu svu potrebnu dokumentaciju, ali da nema informaciju da li je Odbor imao sednicu povodom ovog pitanja.
U Rektoratu Beogradskog univerziteta potvrđuju za Danas da je zahtev kojim je pokrenut postupak u vezi sa doktoratom Siniše Malog FON prosledio Odboru za profesionalnu etiku UB kao prvostepenom organu.
 
"Postupak se sada vodi u skladu sa Pravilnikom o radu Odbora za profesionalnu etiku iz 2007. godine iz razloga što je inicijalni zahtev bio podnet 2014. godine, a u postupku koji je poništen presudom Upravnog suda primenjivao se Pravilnik o utvrđivanju neakademskog ponašanja u izradi pisanih radova donet 2016. godine, što je Upravni sud protumačio kao neustavno zbog zabrane retroaktivnosti", kažu za Danas u Rektoratu Beogradskog univerziteta.
 
Kada bi postupak mogao da se završi pod velikim je znakom pitanja, ali ono što je sigurno u ovom trenutku jeste činjenica da Siniši Malom diploma doktora nauka Univerziteta u Beogradu nije uručena, niti je može dobiti na osnovu ranijih odluka Upravnog suda.
 
Opširnije čitajte u listu Danas OVDE.
  • Seka

    26.10.2023 14:32
    Avaj...
    Ne budite smešni.
    I ja vam mogu reći da sam dr. uz priložene dokaze.
    Čik osporite.
    A ovaj je baš " mali", al budjelar prepun!!!!
  • Opet Mali...?!

    26.10.2023 13:43
    "Ne dam i ne dam Malog..."...
    E, baš "ne dam Malog"...!
    Šta mi možete...?!
  • Miloš

    26.10.2023 10:30
    ?
    Kakvu vlast ima ova država kad su upitne diplome mnogih funkcionera? Političari su posebna vrsta, većina ih mora imati doktorat!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.