Grbović podneo krivične prijave zbog plakata sa ustaškom uniformom

Predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović podneo je krivične prijave protiv nepoznatih lica koja su oblepila Beograd plakatima na kojima je prikazan u ustaškoj uniformi.
Grbović podneo krivične prijave zbog plakata sa ustaškom uniformom
Foto: 021.rs
Kako navodi, uniforma je sa natpisom "Manastir Banjska je regrutni centar za terorizam", što je netačna izjava i zlonamerna interpretacija iz gostovanja na TV Nova S, saopštio je PSG.
Takođe, Grbović je podneo još dve krivične prijave za ista krivična dela protiv funkcionera Srpske napredne stranke Đorđa Dabića, državnog sekretara u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i Branka Vujkovića, direktora Zavoda za javno zdravlje Šabac.
"Kada nekoga javno predstavljaš kao ustašu i stavljaš mu u usta reči koje nije izrekao, onda cilj nije da ga politički diskredituješ već da mu direktno ugroziš bezbednost. To jeste veoma opasno, ali ako neko misli da će na taj način da obeshrabri sve slobodne ljude u Srbiji - grdno se vara. Ponavljam, strah od življenja u ovakvom brlogu je veći od straha za takvim životom", rekao je Pavle Grbović.
 
Grbović je dodao da je jasno da su ovim posterima i objavama funkcioneri SNS hteli da izazovu reakciju javnosti i građana koji nemaju priliku da dobiju relevantne informacije, i da time direktno ugroze njegovu bezbednost.
 
"Ovakav način rada, nije novina u funkcionisanju Srpske napredne stranke, a stavljanje meta na leđa opozicionih lidera nije prestalo čak ni nakon što je posle takve kampanje ubijen Oliver Ivanović 2018. godine", rekao je.
 
 
Za krivična dela za koja je Pavle Grbović podneo krivične prijave, Ugrožavanje sigurnosti (iz člana 138. Krivičnog zakonika stav 3) i Proganjanje (iz člana 138. Krivičnog zakonika stav 1 tačka 5) zaprećena kazna za počinioce je šest meseci do pet godina zatvora. Očekujemo da tužilaštvo u najkraćem roku pokrene postupak.
  • Zgrozena

    29.10.2023 16:29
    Na ove plakate se gadim ali to je samo dokaz koliko se ovi jadnici na vlasti boje opozicije i onoga sto ih ceka.
  • Da

    28.10.2023 22:37
    Počinioci su van zakona, ne odgovaraju našoj državi ni za šta. Rade šta god hoće.
  • Ludovički

    28.10.2023 22:06
    @ Toma
    Nemoj da gledaš samo vučićeve televizije i čitaš državne đubroide, pa ćeš dosta saznati o Grboviću. Za botove svi dobri, cenjeni, pošteni i pametni ljudi su nepoznati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f