Šabić o Vučićevom pismu penzionerima: Da li to PIO fond ponovo nezakonito daje podatke SNS-u?

Advokat Rodoljub Šabić ocenio je danas da su pisma koja je država slala penzionerima u Srbiji na kućnu adresu potvrda nekorektnog odnosa vlasti prema pravu građana na zaštitu podataka o ličnosti.
Šabić je u saopštenju podsetio da je pre pet godina u identičnoj situaciji kao Poverenik za zaštitu podataka o ličnosti sproveo postupak nadzora i podneo krivičnu prijavu za neovlašćeno prikupljanje ličnih podataka, zbog sumnje da je neko iz Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) predao SNS bazu podataka o penzionerima.
Dodao je da tužilaštvo nije uradilo ništa po tom pitanju i da je penzionerima 2020. godine stiglo novo, slično pismo.
Prema njegovim rečima, time što je prošlo pet godina od izvršenja krivičnog dela, može se videti namera izvršilaca da se zaštite od odgovornosti nastupanjem zastarelosti.
 
"S tim u vezi novi postupak nadzora od strane poverenika trebalo bi da obezbedi odgovor na pitanje - da li SNS koristi bazu podataka koju je neko iz Fonda PIO nezakonito stavio na raspolaganje stranci pre pet godina ili joj, kad god zatreba, iz Fonda PIO daju ažuriranu bazu ličnih podataka penzionera, vršeći nova krivična dela", stoji u saopštenju.
  • Selo

    31.10.2023 17:46
    To je radio i Tadić. Sećam se da je poštar doneo babi jednokratnu pomoć od 4000 i pismo u subotu a u nedelju bili izbori
  • Zvrk

    31.10.2023 09:09
    Pismo
    E moj Sabicu, Zar ti neznas da prilikom potpisivanja podrske Vicicu, penzioneri pored ostalih podataka, ostavljaju i svoju adresu. Zaslepljen mrznjom nisi se potrudio da na nekim od punktova gde se potpisuje podrska AV koje podatke ostavljaju potpisnici. Ali ti si isti onaj Koji je Pao dok je setao PSA i .....
  • Maca

    31.10.2023 08:43
    Neću pismo !!!
    Ko mu daje za oravo da mi se obrača? Ukrao penzije, zatvorio nas u vanrednom stanju ,maksimalno nam nam standard , urušio naš dignitet samom obračanjem "naše baje i deke " kso da smo u staračkim fomu a on iz vrtića da nas laže i maže uz neiskrene osmehe i kao zahvaljuje na podršci. A NEMA JE OD OBRAZOVANIH PENZIONEEA ,SAMO OD ZABATALJENIH,NEŠKOLOVANIH POTKUPLJIVIH SPODOBA

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.