Jeremić: Neophodna je jedna kolona državotvorne opozicije

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić pozvao je danas u otvorenom pismu lidere parlamentarnih stranaka državotvorne opozicije da još jednom preispitaju svoje odluke.
Jeremić: Neophodna je jedna kolona državotvorne opozicije
Foto: 021.rs
Dodao je da im je potrebno jedinstvo kako bi sačuvali Kosovo i Metohiju.
"Pišem vam nakon sastanka koji je završen bez konkretnih rezultata u pogledu ujedinjenja državotvorne opozicije, iako smo bili samo na korak do dogovora. Uprkos činjenici da ovim apelom ugrožavam samopoštovanje svojih stranačkih saboraca, kao i simpatizera Narodne stranke, želim da vas još jednom podsetim na važnost trenutka u kojem se nalazimo i na značaj odluka koje će odrediti budućnost naše otadžbine", naveo je Jeremić.
On je u pismu liderima Nove demokraktske stranke Srbije (Novi DSS), Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS), Zavetnika i Dveri, rekao da želi još jednom da napomene da je za Narodnu stranku nastup državotvorne opozicije u jednom bloku na izborima jedini odgovoran korak, imajući u vidu neposrednu opasnost od sprovođenja u delo "francusko-nemačkog" plana za nezavisnost Kosova i Metohije, kao i druge alarmantne okolnosti za srpski narod i državu.
 
Dodao je da još uvek nije kasno da se postigne dogovor o jedinstvenom nastupu državobraniteljske opozicije, kao i da patriotski opredeljeni birači neće razumeti zbog čega se to nije dogodilo, niti će prihvatiti bilo kakva opravdanja za to.
 
"Na nama je istorijska odgovornost, više nego ikada nam je potrebna sabornost i jedinstvo kako bismo sačuvali Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije i oslobodili zemlju od kriminala, korupcije i samovlašća", ocenio je Jeremić.j
  • Професор

    01.11.2023 13:53
    Тако исто је и Бошко коментарисао и није јасно зашто Јовановић мисли да би државотворне странке у две колоне постигле бољи резултат. У питању је опстанак нације и свака суревњивост је поразна.
  • Vlada

    01.11.2023 11:31
    Isključivo glasam za stranke koje nisu "državotvorne", dosta mi je više tog pro*eravanja.
  • Zos

    01.11.2023 11:04
    Državotvorna. Ha,ha,ha....Šta je to?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.