Fahri Musliu i Vučić: Od teorija zavere do čoveka iskorišćenog u kampanji

Sve je počelo od opskurnih tvrdnjih raznoraznih teoretičara zavere, a završilo se na uvredama i pretnji mediju koji je otvoreno protiv aktuelnog predsednika Aleksandra Vučića.
Fahri Musliu i Vučić: Od teorija zavere do čoveka iskorišćenog u kampanji
Foto: Medija centar Beograd (mc.rs)
Godinama unazad kolaju teorije zavere o tome da je novinar Fahri Musliu otac Aleksandra Vučića. Ozbiljni mediji se na ovo nisu osvrtali, osim u retkim slučajevima kada je takvo nešto trebalo da se demantuje. 
 
Bez stvarnih dokaza, osim jedne fizičke karakteristike i činjenice da su Musliu i majka Aleksandra Vučića jedno vreme zajedno radili, ovakve priče nisu uzimane za ozbiljno. Ipak, predsednik Srbije se s vremena na vreme osvrtao i na te tvrdnje.
Tako je nedavno u jednom od brojnih gostovanja na televizijama sa nacionalnom frekvencijom rekao da ga "optužuju da mu je otac Fahrudin Musliu".
 
"Ja im ovom prilikom poručujem da se moj otac zove Anđelko Vučić, a ne Fahri Musliu", rekao je Vučić.
Posle ovog pominjanja oglasio se i Musliu, koji je već ranije demantovao opskurne navode, poručujući da Vučića ni ne poznaje. Ovo puta je za Danas naveo da ne želi da komentariše to što ga je Vučić spomenuo, jer se "ne bavi klevetama čije god da su". 
 
"Jadno je kad se političari i novinari bave izmišljotinama i klevetama zarad nekog ličnog, prljavog interesa i nemoći, ne misleći da time nanose uvredu i duševni bol drugim osobama koje se spominju", naveo je ovaj novinar. 
 
Nakon toga Danas je objavio tekst sa naslovom "'Albanac u Beogradu': Ko je Fahri Musliu, za koga Vučić govori da mu nije otac?" Osim naslova koji je tu da privuče pažnju i klikove, u samom tekstu ne postoji ništa sporno. Naprotiv, tekst se bavi upravo načinom na koji je ova teorija zavere došla do javnosti i razobličuje neistine. 
 
Međutim, naprednjacima, sve i da su čitali tekst, nije važno šta u njemu zaista piše. Sam naslov videli su kao priliku za napad u ratu između vlasti i kompanije United Media. 
 
Među prvima se oglasio predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević, koji je na društvenim mrežama, uz sliku naslova teksta iz Danasa, objavio da "već prvog dana izborne kampanje možemo da se uverimo u to na šta će ona zapravo ličiti i sa kakvim odsustvom bilo kakvih skrupula joj 'gospodari opozicije' Đilas i Šolak pristupaju".
 
"U istom danu, naime, kada se na TV sekciji medijskog konglomerata Đilas-Šolak emituje film dostojan Gebelsa, u kome o predsedniku Srbije govore isključivo osvedočeni srbomrsci, njihov niskotiražni tabloid Danas ide korak dalje i uličarski, bedno vređa roditelje Aleksandra Vučića. Nema nikakve sumnje da će u narednih mesec i po dana biti nastavljeno svojevrsno takmičenje u beščašću između svih tih medija koje povezuju isti ljudi, isti kapital i isti prezir prema sopstvenom narodu", naveo je Vučević.
Korak dalje otišla je premijerka Ana Brnabić, koja je novinare Danasa nazvala "necivilizovanim sadistima i mrziteljima". Ona je takođe podelila fotografija na kojoj vidi naslov Danasovog teksta.
 
"Ovim ste sve o sebi rekli. Vi ste 'profesionalni' mediji?!?! Necivilizovani sadisti i mrzitelji. Udarate u nadi da niko ovo ne može da izdrži, da njegova porodica ne može da izdrži. Sram da bude i vas i sve koji ostanu nemi na ovo", navela je Brnabić.
 
Najdalje je otišao ministar Tomislav Momirović čije bi reči mogle da se shvate i kao pretnja.
 
"Đubrad najveća! Kakav neopevani šljam! Platićete za ovo i bićete i vi počišćeni na ovim izborima, filijalo Dragana Đilasa za najprljavije poslove", naveo je šokirani Momirović.
 
Povodom ovog slučaja reagovali su i drugi naprednjaci, poput Vladimira Orlića i Milenka Jovanova.
 
Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.

Komentari 16

  • Đuro

    04.11.2023 09:43
    Neverovatna sličnost
    Gde ima dima ima i vatre
  • @To su

    03.11.2023 20:24
    a mozda i nisu
    To su
    03.11.2023 • 17:07
    Sve gluposti!
    To uopste nije predizborna kampanja! To se govorka vec jednu deceniju! Srpska posla! Videli da lice i odmah govorkanja!

    Jeste, govorka se... ali nije samo da se govorka, nego postoje i fotografije i neke cinjenice koje niko cak ni ne spori ; ).
  • Sojer

    03.11.2023 18:30
    Naučite da čitate
    Pozivam ove iz SNS i istaknute predstavnike i botove, da nauče da čitaju.
    U "Danas"-u nema te teze o nekakvom očinstvu, više su preneli šta su tabloidi pisali i šta je AV rekao na tv i izjave gospodina Musliua.
    Vučevič je očigledno pobegao u gimnaziju u B.Petrovac jer nije znao dobro da čita.Za AB i Monu, nisam ni očekivao da su elementarno pismeni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija