"Srbija protiv nasilja" i večeras u Beogradu: Šetnja do RTS i odluka o daljim planovima za izbore

Protest "Srbija protiv nasilja" održaće se i večeras ispred skupštine Srbije, a kolona građana će se kretati takozvanom "medijskom rutom" do zgrade RTS.
Tema ovonedeljnog protesta je šest meseci od tragedije u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", a očekuje se da na protestu bude objavljen plan za naredni period, odnosno kako će se i šta dešavati dok traje predizborna kampanja.
Predstavnik stranke Zeleno-levi front Radomir Lazović izjavio je juče da zbog predizborne kampanje za decembraske izbore važe drugačija pravila kada stranke nešto organizuju.
"Protesta će biti u 18 sati na platou ispred skupštine, a najavićemo kako će se to dešavati tokom kampanje jer je to poseban period i važe drugačija pravila kada stranke nešto organizuju", rekao je on posle potpisivanja predizbornog koalicionog sporazuma stranaka okupljenih oko liste "Srbija protiv nasilja".
 
Parlamentarni i lokalni izbori raspisani su za 17. decembar, a partije koje su bile tehnički organizatori protesta nastupiće na zajedničkoj listi.
 
U Beogradu je posle dva masovna ubistva početkom maja u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i selima Dubona i Malo Orašje u mladenovačkoj i smederevskoj opštini, dosad održano 26. građanskih protesta "Srbija protiv nasilja" koje je tehnički organizovala proevropska opozicija, a niz zahteva s tih protesta vlast nije ispunila.
  • Rade

    04.11.2023 18:51
    Protest
    Jedina korist od zamajavanja naroda na ovim protestima je kardiološke prirode , dobro za srce
  • Радован

    04.11.2023 15:08
    До избора ће остати само ови из 1 од 5 милиона ,а ови сви ће бити чланови СНС
  • Paolo

    04.11.2023 10:03
    Hoće biti u Novom Sadu? LOL

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija