Nakon smrti dva radnika u rudniku "Lubnica": Najavljena hitna kontrola mera i kvaliteta opreme

Javno preuzeće za podzemnu eksploataciju uglja Resavica saopštilo je da će po hitnom postupku na nivou celog preduzeća biti sprovedena vanredna kontrola dodatnih mera i kvaliteta opreme za rad.
Nakon smrti dva radnika u rudniku "Lubnica": Najavljena hitna kontrola mera i kvaliteta opreme
Foto: Pixabay
Biće sprovedena i kontrola procedura pri izvođenju radnih operacija na svim pogonima, sa ciljem podizanja bezbednosti na radu na nivo iznad onog koji propisuju domaći standardi i zakonska regulativa, navedeno je u saopštenju.
Ovo je saopšteno povodom nesreće koja se desila u rudniku "Lubnica", u kojoj su stradala dva rudara.
U saopštenju se navodi da se sa dolaskom novog rukovodstva na čelo JP PEU Resavica, u čijem sastavu posluje devet rudnika na teritoriji Srbije, ulažu veliki napori na podizanje nivoa opremljenosti zaposlenih ličnom zaštitnom opremom i sigurnosti na radu, kao i na kolektivnoj zaštiti radnika.
 
Stav poslovodstva Resavice je da je bezbednost, zaštita i zdravlje radnika, na prvom mestu, uz poštovanje svih uputstava i propisanih procedura za bezbedan i siguran rad, uz obaveznu upotrebu lične zaštitne opreme. 
 
U tom smislu intenzivno se sprovode aktivnosti na redovnoj obuci radnika u toku rada, primeni kao i kontroli sprovođenja propisanih mera bezbednosti i sigurnosti na radu, saopštilo je JP PEU Resavica.
  • Realista

    05.11.2023 14:14
    Da, žrtve su potrebne...
    Da je poginulo bar njih 20, i samo ministarstvo bi proverili - ovako ništa, samo lokalna anestezija.
  • ...

    05.11.2023 13:17
    Zasto ne pre smrti?
  • Mićo

    05.11.2023 12:58
    Bolje ne durajte ništa, jer smo videli kako ispadne SNS renoviranje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.