Vučić: Tražiću da se trajno zabrani vožnja svakome ko počini udes u kom se povredi ili pogine dete

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio je inicijativu Udruženja roditelja dece nastradale u saobraćajnim nesrećama koji podrazumeva izmenu Krivičnog zakonika.
Vučić: Tražiću da se trajno zabrani vožnja svakome ko počini udes u kom se povredi ili pogine dete
Foto: 021.rs
Izmenom zakonika bi kazna za dela protiv bezbednosti saobraćaja sa smrtnim ishodom deteta ili više osoba bila pooštrena sa sadašnjih od dve do 12 godina, na pet do 20 godina. 
Nakon sastanka sa predstavnicima udruženja, Vučić je rekao da će pomoći roditeljima koji su na sastanak došli sa različitim inicijativama koje se tiču bezbednosti saobraćaja, tako što će od nove skupštinske većine tražiti da ispune njihove zahteve. 
S obzirom na posledice tragedija, roditelji stradale dece su inicirali i formiranje stalne pomoći psihologa u okviru zdravstvenog sistema.
 
Vučić je posebno istakao da će tražiti da se zakonodavstvom predvidi trajna zabrana upravljanja vozilom za onog ko počini krivično delo protiv bezbednosti saobraćaja, koje za posledicu ima povredu ili smrt deteta.
 
Vučić je podsetio na to da je u septembru 2023. godine usvojena Nacionalna strategija za bezbednost saobraćaja 2023-2030, koja za cilj ima potpuno sprečavanje stradanja dece u saobraćajnim nezgodama, tokom sastanka je dogovoren i dalji rad po pitanju prevencije nepropisne vožnje i bliska koordinacija sa ministarstvima saobraćaja i unutrašnjih poslova, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika.
  • Lala

    24.02.2024 12:12
    Kum nije dugme
    A hoće li to važiti i za kumove.
  • Kontrola

    07.11.2023 08:55
    Kontrola
    Škola za obuku vozača...tu leže svi problemi strafanja mladih ljudi.Ne poseduju znanje u saobraćaju i vožnji.Privatne škole ne obavljaju savesno svoj posao.Cilj im je samo profit.
  • Ma

    07.11.2023 07:22
    Ma
    Ma zabrani svima ko nema člansku SNS kartu i gotovo!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.