Savez vojvođanskih Mađara predao izbornu listu za parlamentarne izbore, nosilac - Balint Pastor

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) predao je Republičkoj izbornoj komisiji izbornu listu pod nazivom "Savez vojvođanskih Mađara - za našeg predsednika, za našu zajednicu, za budućnost".
Savez vojvođanskih Mađara predao izbornu listu za parlamentarne izbore, nosilac - Balint Pastor
Foto: FoNet (Aleksandar Barda)
Listu kandidata za vanredne parlamentarne izbore predao je Balint Pastor, koji je izabran za vršioca dužnosti predsednika SVM i koji je prvi na listi.
 
Sa njim su listu predali Elvira Kovač, koja je druga na listi, i Balint Juhas.
Listu, na kojoj ne nalazi 250 kandidata, svojim potpisom podržalo je, kako je Balint Pastor rekao, 11.355 građana, a treći na listi je Boris Bajić.
 
"Te potpise smo prikupili juče tokom dana. Strankama nacionalne manjine treba 5.000 potpisa, a mi smo prikupili dvostruko više. Želeo bih da se zahvalim svim građanima koji su u ovom za stranku i za mene lično izuzetno teškom trenutku pomogli da ovako brzo predamo našu izbornu listu", rekao je Pastor.
Izrazio je nadu da će ta stranka nakon izbora biti u mogućnosti da oformi samostalnu poslaničku grupu Savez vojvođanskih Mađara, koja je postojala i u prethodnim sazivima Narodne skupštine.
 
"Imamo i izborni program, koji je kao i ciljevi i rezultati iz prethodnog perioda zajedno sa listom kandidata dostupan na internet prezentaciji Saveza vojvođanskih Mađara. Mi smo politička stranka koja uvek ima i svoj predizborni program. Od sutra ćemo biti na terenu i u svim naseljima Vojvodine i u Beogradu gde imamo birače ćemo razgovarati sa građanima o svim pitanjima koja se njih tiču i koja ih tište, a podnećemo izveštaj o svemu što smo uradili u prethodnom periodu", rekao je Pastor novinarima nakon predaje liste.
 
Savet Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) je jednoglasno doneo odluku da se, nakon smrti predsednika stranke Ištvana Pastora, za vršioca dužnosti predsednika SVM izabere njegov sin Balint Pastor, saopštila je juče ta stranka.
  • Инспектор Вишекруна

    07.11.2023 19:11
    Кркобабић
    Кркобабић на мађарски начин!
  • Z0ki21

    07.11.2023 18:59
    posao
    Ovo postaje porodični posao .
  • Temerin

    07.11.2023 17:47
    Svm=sns
    Isto zlo ko i sns,samo se porodica Pastor pita i guraju svoje ljude po opstinama i kancelarijama... Jedno obicno zlo,u vreme njihovog vladanja u Vojvodini i opstinama koliko se samo mladih Madjara iselilo? Sta su uradili da poboljsaju polozaj naseg naroda?
    Ako vec moji sunarodnici hoce da glasaju za madjarsku stranku imamo VMDK,samo ne za ovo zlo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija