Zabranjeno deljenje brašna i ulja: Šta sve nije dozvoljeno u kampanji?

Agencija za sprečavanje korupcije podseća učesnike izborne kampanje da je u toku kampanje zabranjeno finansiranje aktivnosti humanitarnog karaktera.
Zabranjeno deljenje brašna i ulja: Šta sve nije dozvoljeno u kampanji?
Foto: 021.rs
Među zabranjem aktivnostima su organizovanje (i plaćanje) lekarskih pregleda, podela lekova, medicinskih sredstava i aparata i slično, objavila je Agencija na Instagramu.
 
Zabranjena je i podela promotivnog materijala u vidu paketa sa osnovnim životnim namirnicama (npr. brašno, ulje, šećer, i sl), podela paketa sa osnovnim higijenskim priborom (npr. toalet papir, deterdžent, hemijska sredstva za održavanje higijene i sl.).
Takođe, Agencija navodi da politički subjekti u toku izborne kampanje ne mogu da koriste javne resurse, uključujući službene prostorije, vozila, veb sajtove i inventar državnih, pokrajinskih i lokalnih organa, javnih ustanova i javnih preduzeća.
 
"Ovi javni resursi se ne mogu koristiti ni u svrhe izrade promotivnih spotova političkih stranaka i njihovo objavljivanje", dodaju iz Agencije.
Jedini izuzetak predviđen zakonom je za javne funkcionere koji koriste javne resurse radi zaštite lične bezbednosti, ukoliko je to posebno uređeno propisima iz te oblasti ili odlukom službi koje se staraju o bezbednosti funkcionera.
 
 
Agencija za sprečavanje korupcije dodaje da su posmatrači izbornih kampanja (terenski posmatrači i kooridnatori) počeli rad na terenu.
 
Oni imaju ovlašćenje da u ime Agencije, do dana izbora, nesmetano prikupljaju informacije i podatke u vezi sa aktivnostima političkih subjekata u izbornoj kampanji putem audio i video zapisa, fotografija u elektronskom formatu i prikupljanjem primeraka promotivnog izbornog materijala.
  • Bata

    11.11.2023 14:52
    U Zrenjaninu dele socijali pakete i ogrev u zamenu za sigurne glasove. Uznemiravaju dan noc da li cemo da glasamo za Vucica. Zovu i dolaze na kucu u trenerkama, kacketima i prslucima AV
  • ?

    10.11.2023 18:36
    Zašto zabraniti ?pa neka dadu šta hoće,a glasati će svako po svojoj želji.
  • zztop

    10.11.2023 16:23
    A jel aco sme ići od televizije do televizije, a ne učestvuje u izborima ili mu je dozvoljeno da to onako precednički čini ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.