Vučić otvorio sajam vina: Imaćemo bolja vina od nekoliko zemalja EU, uradili smo neverovatnu stvar

Na Beogradskom sajmu danas je zvanično otvoren drugi sajam vina, hrane i turizma "Vinska vizija Otvorenog Balkana", pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Severne Makedonije i Albanije.
Vučić otvorio sajam vina: Imaćemo bolja vina od nekoliko zemalja EU, uradili smo neverovatnu stvar
Foto: FoNet
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je poručio da će za godinu-dve Srbija imati bolja vina od nekoliko zemalja Evropske unije u okruženju. Dodao je da je gotovo neverovatno šta je urađeno za samo godinu dana i istakao da je inicijativa Otvoreni Balkan afirmisana platforma mira.
 
Pozvao je građane Beograda i Srbije da dođu na sajam, u sklopu koga će se do 19. novembra predstaviti više od 600 izlagača iz gotovo 30 zemalja.
Vučić je ocenio da je inicijativa "Otvoreni Balkan" afirmisana kao platforma vina, te da čini tržište od 20 miliona potrošača.
 
Ocenio je i da domaći vinari najbrže napreduju u ovom delu Evrope i sveta, te najavio i povećenje subvencija za podzinje novih plantaža vinograda.
Napomehuo je i da Srbija i dalje najviše grožđa uvozi iz Severne Makedonije i izrazio očekivanje da će naredne godine u Beogradu biti mnogo više italijanskih vinarija.
 
Ranije je saopšteno da je polovina izlagača iz zemalja članica Otvorenog Balkana i to 260 iz Srbije, 74 iz Severne Makedonije i 21 iz Albanije.
 
Kako je navedeno, preko portala sajma zakazano više od 3.000 sastanaka na kojima će profesionalni posetioci, kupci i somelijeri razgovarati o poslovnim mogućnosti za vinare iz regiona.
 
Organizatori ove godine očekuju četiri puta više profesionalnih posetilaca u odnosu na prošlu godinu.
 
Sajam donosi i predavanje o novim EU pravilima za označavanje vina, diskusije o vinogradarstvu u digitalnom dobu i budućnosti održivog vinarstva.
  • 9

    17.11.2023 15:15
    Kakvo društvo
    alkoholičara . Kao da nikad nisu čuli da uz opijate ne trba konzumirati alkohol . Dejstvo se pojačava ali su posledice po zemlju tragičnije.
  • Nono

    17.11.2023 13:30
    Cirkuzanti loču, a srpska deca jedu parizer! Ovi nemaju ni trun čovečnosti!
  • Charls Bukowski

    17.11.2023 08:31
    Komentar
    Carobna drzava. Samo se neverovatno dogadja. Price,hvale,tragikomicne sale...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Put Borisa Tadića: Ni svemir nije granica

Na poziciju nezavisnog neizvršnog direktora kompanije u oblasti svemirske tehnologije i zemaljskih aplikacija imenovan je bivši predsednik Srbije Boris Tadić. Sedište kompanije je u Hong Kongu.