Brnabić i Stoltenberg: Srbija i NATO da nastave sa realizacijom zajedničkih projekata

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom o saradnji sa Alijansom, osiguranju bezbednosti za Srbe na Kosovu i nastavku realizacije zajedničkih projekata.
Stoltenberg je izjavio da poštuje Srbiju i da NATO može da sarađuje sa njenim predstavnicima poštujući neutralnost, saopšteno je iz Vlade Srbije.
 
Generalni sekretar NATO je podvukao značaj partnerske saradnje sa Srbijom, koja se od 2006. godine odvija kroz program Partnerstvo za mir.
Brnabić je izjavila da ceni stav NATO kada je reč o vojnoj neutralnosti Srbije i da je zajednički interes da se nastavi sa pozitivnom agendom i dalje unapređuje partnerska saradnja.
 
"Podržavamo angažovanje Međunarodnih bezbednosnih snaga (KFOR) u Pokrajini u sprovođenju mandata na osnovu Rezolucije SB UN 1244 i osiguranju bezbednosti i sigurnosti za srpski narod na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju.
Kada je reč o saradnji u oblastima koje izlaze iz okvira čisto vojne sfere, premijerka je istakla posebno zadovoljstvo realizovanim aktivnostima u programima partnerske saradnje sa NATO, kao što su projekti naučno tehnološke saradnje kroz NATO program "Nauka za mir i bezbednost".
 
Sastanku su prisustvovali ministri spoljnih poslova i odbrane Ivica Dačić i Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović.
  • sve

    22.11.2023 09:25
    svasta
    imali nesto da je ova vlast raskinula nesto sto je predhodana uradila pa nema fura isto tamo gde su im predhodnici stali a glume neke patriote sramota
  • ЈНА

    22.11.2023 06:53
    Неутралност под окупацијом као Цветковић , Мачек 41' са Рајхом ови са Нато-м, да сачувају власт и неутралност на папиру, Нато ведри и облачи Србијом седе у генералштабу Војске Србије
  • Zamenik zamenika

    21.11.2023 19:11
    Kada će Srbija postati članica NATO i EU čime će automatski poboljšati i svoj ekonomski položaj i izaći iz ovog srednjeg veka?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.