Inicijativu ProGlas do sada potpisalo više od 136.000 građana

Više od 136.000 građana potpisalo je inicijativu ProGlas za manje od dve nedelje, a među njima je i veliki broj uglednih ličnosti iz javnog života.
Inicijativu ProGlas do sada potpisalo više od 136.000 građana
Foto: 021.rs
Svojim potpisom deo ProGlasa postali su glumci Branka Katić, Jelisaveta Seka Sablić, Tatjana Bošković, Nataša Ninković, Katarina Žutić, Nikola Kojo, Vojislav Brajović, Branislav Trifunović, Slobodan Ninković, Nikola Đuričko, reditelji Goran Marković i Janko Baljak, dramski pisac Nebojša Romčević i dramaturg Ivan Lalić.
 
Iza ideja inicijative stali su i košarkaš Vanja Marinković, kao i muzičari Bisera Veletanlić, Ivana Rašić Trmčić, Marko Šelić Marčelo, Vasil Hadžimanov, Antonije Pušić i Bojan Zulfikarpašić, navodi se u saopštenju.
Potpis na ProGlas stavio je karikaturista Predrag Koraksić i književnici Jasminka Petrović, Marko Vidojković, Dragan Velikić, Srđan Tešin, Milisav Savić, Slobodan Tišma i Laslo Blašković.
 
Među imenima potpisnika izdvajaju se i bivša predsednica Nacionalnog prosvetnog saveta Desenka Radunović, bivša rektorka Beogradskog univerziteta Marija Bogdanović, bivši sudija Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu Dragoljub Popović i univerzitetski profesori Marijana Pajvančić, Miodrag Zec, Čedomir Čupić i Oliver Tošković.
ProGlas su podržali i slikarka Biljana Vilimon, vajar Mrđan Bajić, slikar Dušan Otašević i novinari Zoran Kesić, Mihajlo Kovač, Aleksandar Crkvenjakov i Ljubomir Živkov.
 
Desetine javnih ličnosti podržalo je ProGlas još ranije, a među njima su glumci Gorica Popović, Vesna Čipčić, Anita Mančić, Jelena Stupljanin, Radoslav Rale Milenković, Milan Caci Mihailović, Marko Janjić, kao i reditelji Tanja Mandić Rigonat i Zdravko Šotra.
 
ProGlas su potpisali i univerzitetski profesori Aleksandar Baucal, Marija Kleut, Ljubomir Erić, Neda Todorović, Snežana Milinković, Danica Popović, Žarko Trebješanin, Ivan Medenica, Nemanja Džuverović, Željko Nikač i Đorđe Krivokapić. 
  • B

    23.11.2023 08:36
    B
    Imajući u obzir da je rec o slobodnim Gradjanima bez ikakvog interesa i ucena ovo se računa pet puta minimum! Znam samo da ništa nejce biti isto nakon 17! Bravo!!!
  • Ivan

    23.11.2023 05:29
    .
    Svaki put isto se ponavlja! Na bilo kakvim izborima gde trebaju neke promene da se dese, ova "opozicija" napravi 5-6 opcija građanima. Svako glasa za koga hoće i ispadne veliko ništa! Naravno da će sns uvek imati više glasova od bilo koje liste! Gluperde, zar ne može da budu dve liste-sns i neka druga, pa da vidimo ko je za koga??!!
  • SRB-IN

    23.11.2023 01:14
    Podržavam
    Pro-glas-ite već sad pobedu pameti nad glupošću. Nažalost, istoriju pišu najgori. Ostali se trude. Čestitam na trudu. Jedino nam je to ostalo..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f