Smenjen predsednik Opštine Sjenica, novi nije izabran

Predsednik Opštine Sjenica Munib Mujagić smenjen je na današnjoj sednici lokalnog parlamenta, ali zbog nedostatka većine novi predsednik nije izabran, objavio je radio Sto plus.
Smenjen predsednik Opštine Sjenica, novi nije izabran
Foto: Pixabay
Za smenu Mujagića, visokog funkionera Stranke pravde i pomirenja, tajno je glasalo 20 odbornika, članova Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, Sandžačke demokratske partije (SDP) i samostalnih članova lokalnog parlamenta.
 
Sednici Skupštine Opštine Sjenica nije prisustvovalo četvoro odbornika Grupe građana "Aldin Dino Kurtović", iako su zajedno sa SDA Sandžaka i SDP-om pokrenuli inicijativu za smenu Mujagića.
Umesto njih, za smenjavnje su glasali samostalni odbornici, nekada članovi Stranke pravde i pomirenja okupljeni oko Fadila Nikšića, ali oni nisu hteli da učestvuju u izboru novog predsednika Opštine.
Predsednik Skupštine Nermin Kamberović izjavio je novinarima da je Mujagić smenjen u skladu sa zakonom.
 
"Njegovom smenom, po automatizmu, smenjeni su i njegov zamenik i svi članovi Opštinskog veća. Svi smo mi ovde imenovani od strane građana, koji su nam dali podršku da bi zastupali njihove interese, a ne svoju fotelju", dodao je on.
 
Kako nije bilo kvoruma, a samim tim ni većine za izbor novih organa lokalne samouprave, sednica je odložena za sredu, 29. novembar.
 
Skupštinu Sjenice čini 39 odbornika.
  • Ksena

    22.11.2023 20:10
    Napred Dino

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija