Savo Manojlović: SNS okupirala RIK

Direktor kampanje pokreta Kreni-promeni Savo Manojlović ocenio je da je vladajuća Srpska napredna stranka okupirala Republički izbornu komisiju (RIK), kao što je okupirala i Srbiju.

On je istakao da RIK "fabrikuje izborne liste sa lažnim potpisima, a protivpravno skriva 38.000 potpisa narodne inicijative protiv iskopavanja bora i litijuma besprekorno sakupljenih".

Kreni-promeni navodi da je Narodnu inicijativa za zabranu iskopavanja litijuma i bora potpisalo više od 30.000 građana i da je prošle godine predata Skupštini Srbije, koja je bila u zakonskoj obavezi da tu inicijativu stavi na dnevni red.

Kako navode, to nije učinjeno i to je direktno kršenje Ustava i zakona Srbije.

  • Limanac

    25.11.2023 09:49
    Prvi udarac vlasti može biti zadan jedino udarcem u Pink. Posle toga će sve da se odmota kao klupko laži i interesa.
  • Nena

    25.11.2023 09:07
    Ne bih da mracim
    Podlo je sve to... Trudis se da sve uradis po zakonu, neko uzme lovu i baci kljuc od fijoke s potpisima. Isto tako na zadnjim "izborima" cekalo se u redovima cak i na uspavanom Vracaru a izborna komisija otisla da spava u 21, gde to ima
  • zgađen

    25.11.2023 08:03
    Istina
    Ma pošteni su neoKradikali, samo su jako skromni pa kriju poštenje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija