Posmatrači Evropskog parlamenta stižu 14. decembra, među njima Bilčik i Fon Kramon

Misija Evropskog parlamenta koja će posmatrati izbore u Srbiji dolazi u Beograd 14. decembra, a u njoj su i izvestioci za Srbiju i Kosovo, Vladimir Bilčik i Viola fon Kramon.
Posmatrači Evropskog parlamenta stižu 14. decembra, među njima Bilčik i Fon Kramon
Foto: 021.rs

Uz Bilčika, slovačkog evroposlanika iz Evropske narodne partije, i Fon Kramon, nemačke evroposlanice iz grupe Zelenih, deo misije će biti i Klemen Grošelj i Havijer Nart iz grupe "Obnovimo Evropu" i Andreas Šider iz grupe Socijalisti i demokrate, saznaje Demostat nezvanično od izvora u Evropskom parlamentu.

Posmatrači iz Evropskog parlamenta, koji će doputovati poslednjeg dana izborne kampanje, biće deo misije Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) za posmatranje vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji 17. decembra.
Odluka o slanju posmatračke misije u Srbiju doneta je pošto je na adresu Evropskog parlamenta stiglo pismo predsednika Skupštine Srbije Vladimira Orlića sa molbom da ona bude formirana.
 
Na prošlogodišnjim aprilskim izborima Evropski parlament je prvi put poslao delegaciju koja je posmatrala izbore u Srbiji.
  • zgađen

    04.12.2023 20:25
    Nisu bitni
    Na žalost, od tih neće biti koristi. Priznavanje Kosova im je najvažnije, a za to im treba principijelni vrdalama.
  • Hahaaa

    04.12.2023 19:03
    Čestitke
    U kom posleponevnom satu izbornog dana će ovaj put gospoda čestitati SNSu na pobedi?
  • Kosta

    04.12.2023 18:47
    Biće ovo prvo
    Zašto stižu,da podrže kradju izbora ili pak ih to ne interesuje ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.