FOTO: Suosnivač Apple-a Stiv Voznijak dobija državljanstvo Srbije na predlog Vučića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, posle razgovara sa suosnivačem kompanije "Apple" Stivom Voznijakom, izjavio da će on dobiti pasoš Srbije.
FOTO: Suosnivač Apple-a Stiv Voznijak dobija državljanstvo Srbije na predlog Vučića
Foto: FoNet
"Važna tema našeg razgovora bilo je obrazovanje kao ključna karika za razvoj društva. Ponosan sam što je Voznijak u Srbiji", rekao je Vučić i naglasio da će na njegov predlog Vlada Srbije dodeliti Voznijaku pasoš.
 
Vučić je najavio da će pasoš Srbije dobiti i supruga Voznijackog, Dženet Hil.
"Čovek je bez dinara došao ovde, moram da razočaram neke. On ima novca dovoljno i svoj novac ulaže u filantropske svrhe", rekao je Vučić, dodavši da je Voznijak na molbu Janka Tipsarevića došao u Beograd.
Voznijak je rekao da je srećan i zahvalan što je u Beogradu, dodajući da prijateljima govori "da je Srbin koji živi u SAD".  
 
Poručio je da Srbija ima ogromne potencijale, i da je specijalizovana izložba EKSPO 2027, koja će biti održana u Beogradu, velika prilika jer će fokus svetske javnosti biti na Srbiji.
 
  • Дуле

    06.12.2023 22:10
    Јбт ,пре он добије држављанство и пасош нег` ја пензионерску картицу!!!!
  • Millos

    06.12.2023 17:00
    Osvestite se
    Voz je bio inženjer u apogei ili atariju. Kod kuće je lemilicom i tranzistorima napravio prvi lični računar. Napravio bejzik operativni sistem i povezao ga na televizor. Nešto kao što su 80 ih tv tehničari sastavljali svoje galaksije. Nazvao ga je Vozz1. Zaposlio je Stiva Džobsa da prodaje ove računare preko američkog kupujem prodajem. Propalog studenta nastanjenog kod roditelja. Ostalo je istorija.
    Izvinite ako sam nešto pogrešno napisao ili ste ovo već znali.
  • Naomi Kembel

    06.12.2023 16:55
    Zaleno, zeleno ...
    Zeleno je boja ljubavi! Pa tip bez 300000 zelembaća ne ustaje iz kreveta. Hahaaahaa...majko mila koga mi sve sponzorišemo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f