Vučić o ProGlasu: U njemu ne piše ništa, besmisleno je, a i nepismeno

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da nema posebno mišljenje o inicijativi ProGlas, dodajući da u tom dokumentu "ne piše ništa, već se radi o praznom i besmislenom štivu".
"Nije sasvim ni pismeno sastavljeno, nema ničega", ocenio je Vučić.
 
Dodao je da ima "i smešnih, tragikomičnih stvari, u kojima potpisnici ProGlasa, među kojima su Dragan Đilas i Miroslav Aleksić, navode da je korupcija ušla u sve pore društva".
"To vam dođe kao kad bi Al Kapone, najpoznatiji mafijaš, rekao da se kandiduje za predsednika SAD i da je rešio da iskoreni mafiju", rekao je Vučić za TV Prva.
 
Rekao je i da su "imali pravo da organizuju skupove svuda gde su hteli, samo su voleli da lažu da ih nisu pustili". 
"Nisu im otkazali sale, osim ako nisu hteli da plate", kazao je Vučić.
 
Dramaturškinja Biljana Srbljanović rekla je da nikada nije skrivala, ni menjala svoje politčko mišljenje 30 godina, uz napomenu da ne može da potpiše bilo šta sa čim se ne slaže u svakoj reči.
 
"Nisam potpisala ProGlas, ali je dobro da postoji, jer je to, pre svega napor da se ljudi pozovu da učestvuju na izborima", rekla je Srbljanović i istakla da ne može da potpiše nešto što mogu da potpišu Milan Antonijević i Vojislav Mihailović.
 
Pravnik Milan Antonijević rekao je da je potpisao ProGlas jer se radi o vrednostima za koje se zalaže dugo godina i kojim se pozivaju građani da izađu na izbore 17. decembra.
 
"Ne slažem se sa svakom rečenicom, moglo je bolje, ali radi se o zahtevima za poštovanjem dostojanstva, solidarnosti, institucija, zahteva za odlučnijom borbom protiv kriminala i korupcije", rekao je on. 

Komentari 55

  • Sesil

    17.12.2023 18:25
    Premijerka je oličenje pismenosti!
  • Lale

    14.12.2023 16:03
    A u vladi svi pismeni… kako da ne
  • Sale

    14.12.2023 13:46
    Korumpirana, kriminalna nasilnička vlast, a sa druge strane korumpirana, kriminalna, nasilnička opozicija! Srbiji će svanuti tek kad se promeni izborni sistem i kad građani budu glasali direktno za ime i prezime svog sugrađanina koji će biti poslanik! Svaka opština da ima svog poslanika! Koliko opština toliko poslanika! Neću da glasam za stranke, za njihove šefove koji biraju poslanike po poslušnosti, a ne stručnosti i poštenju!!!
    Proglas Šolakov i Đilasov spin, isto je i sa diktatorovom listom podrške!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f