Beograd umesto novogodišnjeg vatrometa uplaćuje novac društvima za zaštitu životinja

Ove godine neće biti organizovanog novogodišnjeg vatrometa u Beogradu, a novac koji je namenjen za vatromet biće uplaćen društvima za zaštitu životinja.
Beograd umesto novogodišnjeg vatrometa uplaćuje novac društvima za zaštitu životinja
Foto: Pixabay
To je najavio predsednik Privremenog organa Aleksandar Šapić, koji je naveo da će se prestonica priključiti inicijativi koju su pokrenule organizacije za zaštitu životinja.
"Smatram da je ova inicijativa dobra i zato je Grad Beograd odlučio da se priključi gradovima u Srbiji koji su to već učinili poput Niša i Novog Sada. Novac koji je obezbeđen za novogodišnji vatromet uplatićemo organizacijama i društvima za zaštitu životinja. Svestan sam koliko u tom trenutku vatromet stvara veliku buku i koliko to uznemirava i plaši životinje. Svi koji imaju kućne ljubimce znaju koliko oni to teško preživljavaju. Ovo je dobar potez i u simboličkom smislu i zato se pridružujemo inicijativi da se uplati novac", rekao je on.
Šapić je istakao da su novogodišnji i božićni praznici dovoljni da budemo dobro raspoloženi, te da je to dobar trenutak da pokažemo solidarnost i empatiju prema životinjama.
 
"Nekoliko trenutaka u ponoć za životinje može da ima i dalekosežne posledice, zato samo zvanično odlučili da se Beograd priključi ovoj inicijativi", naveo je Šapić.
  • Sankcije u najavi

    16.12.2023 10:26
    ala ove svrbe pare. Zar bas mora da se potrosi?! Pre bih rekao ja tebi lovu iz budzeta ti meni procenat nazad.
  • Menka

    16.12.2023 02:11
    Nadam se da ce pare ici nezasticenim zivotinjama ,one ne mogu da doprinose ,da rade,a ljudi mogu.Ako se pomogne I budu smestene u normalne uslove nece biti ujedanja I napada istih.Gde su oni biznismeni,pevaljke I ostali sa velikim kucama,bazenima,kolkma,odrecite se po 1000 eura I Bice svi zadovoljni.
    Takodje deca po Srbiji nemaju sra da jedu I spavaju,pomozite takozvani milioneri,odakle vam milioni,bar dajte drugima ,da zive normalno...
  • Istina

    15.12.2023 09:24
    Istina
    Taj novac za vatromet je vec potrosen za kampanju. Tako da taj novac nece videti njjedno drustvo za zastitu zivotinja. Sve su lazi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.