Hapšenja zbog lažnih dojava o bombama u školama, uhapšene četiri osobe

Tri osobe uhapšene su u Srbiji i jedna u Češkoj u velikoj akciji policije i Tužilaštva za visokotehnološki kriminal zbog lažnih dojava o bombama, piše "Blic".
Hapšenja zbog lažnih dojava o bombama u školama, uhapšene četiri osobe
Foto: 021.rs

U toku su pretresi na više lokacija.

Pronađena je veća količina IT opreme, kaže izvor lista upoznat sa istragom.  

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je juče da se danas očekuje realizacija opsežne međunarodne akcije na hapšenju osoba povezanih sa učestalim dojavama o bombama u obrazovnim ustanovama.
 
MUP je naveo da na nacionalnom i međunarodnom nivou intenzivno sarađuje sa svim relevantnim institucijama na identifikaciji IP adresa pošiljalaca dojava i njihovih korisnika.
 
Od početka školske godine do danas, primljeno je ukupno 80 dojava o bombama na nekoliko desetina imejl adresa u različitim obrazovnim institucijama u Srbiji, navedeno je u saopštenju MUP-a.
  • Daca

    16.12.2023 22:00
    Predizborna kampanja
    Da li je moguće da je narod toliko naivan i veruje u ovu predstavu. Hapsenja se ne najavljuju, osim ako su iscenirana, odbrojavanje do hapšenja.. Cekao se poslednji momenat do predizborne tišine da se kao uhapse krivci za haos sa lažnim bombama
  • samo pitam

    15.12.2023 14:18
    Citam sad u Blicu 'Uhapseni na spavanju'.
    Pa kako na spavanju kad je juce najavljeno da ce da ih hapse? Ili oni ne citaju tabloidnu stampu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.