Đukić Dejanović poslala dopis: Školama preporuka da ne organizuju novogodišnje proslave

Ministarstvo prosvete preporučilo je svim obrazovno-vaspitnim ustanovama da ne organizuju proslave povodom novogodišnjih praznika.
Đukić Dejanović poslala dopis: Školama preporuka da ne organizuju novogodišnje proslave
Foto: Pexels
To ne treba da učine imajući u vidu nevine žrtve dva masovna ubistva u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i u okolini Mladenovca, navode u ministarstvu.
 
"Kao što je naša sugestija bila da početak školske godine bude drugačiji, da prvi dani nove školske godine proteknu u razgovoru nastavnika i učenika, ne samo o predstojećim školskim obavezama, već i u razgovoru o emocijama i pravim vrednostima, tako smatram da uobičajene novogodišnje proslave u školama treba da ostavimo za neka druga vremena", navodi se u dopisu školama koji je potpisala ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.
Dodala je da je ova godina bila najtužnija i da, šta god učinili, roditeljima koju su izgubili decu to ne može da umanji bol.

"Molim vas za razumevanje, za koje verujem da postoji. Sigurna sam da će biti prilika za radost i druženje", navela je ministarka u dopisu.

  • Мими

    16.12.2023 16:11
    Нова година
    Какве везе има трагедија 4.маја са школским прославама?
  • Pera

    15.12.2023 19:40
    Sns maff
    Bas nas briga za novu gpdinu iovako cemo da je provedemo uz kristijana golubovica na pinku
  • Јелица

    15.12.2023 17:15
    Госпођа је не обавештена да школе не раде ,можда теткице славе повећање плате

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.