Dimitrijević: MUP će danas proveriti 400 objekata u kojima će se glasati

Dojava o bombi na biračkom mestu na dan izbora u Srbiji tretiraće se kao razlog za prekidanje glasanja, rekao je dikrektor pravnih poslova organizacije Crta Pavle Dimitrijević.
Dimitrijević: MUP će danas proveriti 400 objekata u kojima će se glasati
Foto: 021.rs
Naveo je tri scenarija u tom slučaju.
 
Kako je objasnio za N1, u toj situaciji predsednik biračkog odbora bio bi dužan da obavesti policiju, koja dolazi do biračkog mesta i vrši procenu situacije.
Glasanje se prekida za ono vreme za koje policija proceni da bi mogle da se adekvatno izvrše sve provere, kaže Dimitrijević i navodi tri scenarija.
Ako je prekid glasanja trajao manje od jednog sata, u tom slučaju se glasanje nastavlja i traje do 21 čas, ukoliko je trajao drže, produžava se za vreme koliko je prekid trajao, i treći scenario - ako se proceni da se glasanje ne može nastaviti članovi su dužni da predaju izborni materijal lokalnoj izbornoj komisiji koja će po službenoj dužnosti ponoviti glasanje.
 
Na sednici Gradske izborne komisije, predsednk GIK obavestio je članove i posmatrače da će MUP u subotu izvršiti proveru više od 400 objekata na kojima će biti biračka mesta u nedelju.
 
  • Realista

    16.12.2023 09:10
    @Nale:
    Po kriterijumu predstave za narod, kao i sve u ovoj "državi".
  • Nale

    16.12.2023 07:45
    Zašto samo 400 objekata
    Po kom kriterijumu su odabrani tih 400 objekata za proveru, od ukupno preko 8 hiljada?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija