Cesid: Ima pokušaja uticanja na birače, na nekoliko mesta građanima nije prskan sprej...

Cesid je objavio da je, na osnovu informacija dobijenih od posmatrača, do 9 sati, uočio više od 50 različitih nepravilnosti.
Cesid: Ima pokušaja uticanja na birače, na nekoliko mesta građanima nije prskan sprej...
Foto: 021.rs
Kako se navodi, zabeleženo je da članovi biračkih odbora na većem broju biračkih mesta ne poštuju proceduru, zatim da biračima nije prskan sprej na nekoliko biračkih mesta (Čačak 72, Trstenik 23), kao i da se biračima pre glasanja ne proverava identitet.

Zabeležene su i nepravilnosti sa kontrolnim listićem, ubacivanje listića u pogrešne kutije na više biračkih mesta, a na nekoliko birališta su uočene i greške u potpisivanju u izvode iz biračkog spiska.

Na po dva biračka mesta iz uzorka uočen je pokušaj uticanja na birače, narušavanje tajnosti glasanja - fotografisanjem ili snimanjem (Grocka 33, Novi Beograd 4, Zemun 62, Novi Sad 140), kao i lakši incidenti zbog kojih je glasanje nakratko prekinuto.
 
Posmatrači Cesida su na nekoliko biračkih mesta imali problem sa ulaskom na biračka mesta zbog nesnalaženja članova biračkog odbora sa spiskom posmatrača, a na više biračkih mesta su uočene situacije porodičnog glasanja. 
 
Do 9 časova, prema projekciji izlaznosti Ipsos Srbija i Cesida, glasalo je 5,2 odsto građana s pravom glasa.
 
  • Upitani

    17.12.2023 11:51
    I?
    Šta će biti povodom uočenih nepravilnosti? Svaki put budu samo konstatovane i svi listići budu važeći-bili kapilarni, slikani, neslikani...
  • Drugi na kriv

    17.12.2023 10:59
    Dođite na vreme, velika je guzva. Da ne ostanete za kraj i bude vam zatvoreno mesto kao posle godine. Zna se ko je najvredniji i ciju su glasači...a ko ostavi za kraj pa mu posle opet drugi kriv
  • Mo

    17.12.2023 10:43
    Veternik
    Na mom birackom mestu prosto se ne zna da li je covek dosao na glasanje ili na utakmicu. Gomila "uniformisanih" navijaca koji stoje kod glavnog ulaza i suzavaju prostor za prolaz.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija