Cesid: Pritisci, porodično glasanje, organizovano dovođenje birača...

Cesid je saopštio da je na osnovu informacija dobijenih od posmatrača danas od 11 do 14 časova, na biračkim mestima primećen nastavak proceduralnih grešaka.
Cesid: Pritisci, porodično glasanje, organizovano dovođenje birača...
Foto: 021.rs
Kako navode, nepravilnosti su da su se birači na nekoliko biračkih mesta potpisali na pogrešno mesto u izvodu iz biračkog spiska i na više biračkih mesta primećene su greške u sprovođenju procedure glasanja od strane članova biračkog odbora.
 
Cesid je objavio da je uočeno fotografisanje glasačkih listića od strane birača na više biračkih mesta, kao i da je na biračkom mestu 64 u Smederevu primećeno glasanje bez provere UV lampom, a da na tom biračkom mestu neki od članova biračkog odbora ne nose svoje legitimacije. 
Dalje navode su sa dva biračka mesta posmatrači Cesid-a javili da glasanje van biračkog mesta kasni, jer nema dovoljno članova biračkog odbora koji bi išli na glasanje van biračkog mesta. 
 
Porodično glasanje primećeno je na više biračkih mesta, dodaju se u saopstenju.
Cesid navodi i da je na biračkom mestu u Boru (2) i Čačku (11) lice identifikovano na pogrešnom biračkom mestu, a naprskan je sprej na kažiprst, da bi birački odbor zatim shvatio da lice treba da glasa na drugom biračkom mestu, pa je predsednik biračkog odbora dozvolio da se ženi izda potvrda koja se izdaje članovima biračkog odbora koji rukovode sprejom.
 
U Rakovici, navodi se u saopštenju Cesida, na biračkom mestu 67, primećeno je organizovano dovođenje birača na birališta, u Mladenovcu na BM 45 primećeno je vršenje pritiska na birače, a na Zvezdari na BM 80 birač nije mogao da glasa, jer je na njegovom mestu u izvodu iz biračkog spiska već bio potpisan neko drugi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija