MUP reagovao na audio snimak sastanka sa opozicijom: "Nečastan postupak, nisu nam rekli da snimaju"

Ministarstvo unutrašnjih poslova oglasilo se saopštenjem u vezi sa audio snimkom sa sastanka predstavnika opozicione liste "Srbija protiv nasilja".
MUP reagovao na audio snimak sastanka sa opozicijom: "Nečastan postupak, nisu nam rekli da snimaju"
Foto: 021.rs
"Povodom audio snimka koji je objavljen na društvenim mrežama sa sastanka predstavnika MUP-a i predstavnika koalicije 'Srbija protiv nasilja', ističemo da predstavnici MUP-a nisu bili obavešteni niti im je od strane predstavnika ove koalicije tražena dozvola za snimanje ovog sastanka", kaže MUP u saopštenju.
 
U ovom ministarstvu dodaju "da stvaranje atmosfere elementarnog poverenja je razlog zbog kog nije bilo zabranjeno unošenje mobilnih telefona na sastanak".
"Napominjemo da je ovaj sastanak nastavak razgovora započetih pre četiri dana, na zahtev predstavnika koalicije 'Srbija protiv nasilja', kom je Ministarstvo unutrašnjih poslova odmah izašlo u susret u nameri da se kroz međusobno uvažavanje i poverenje zajednički preduprede eventualne nepravilnosti, spuste tenzije i spreče potencijalno narušavanje javnog reda i mira. Snimanjem i objavljivanjem audio snimka sa sastanka, predstavnici koalicije 'Srbija protiv nasilja' grubo su zloupotrebili ukazano poverenje i narušili integritet državne institucije", ocenjuje MUP.
Dodaju da ovaj "nečastan postupak" u javnosti može dodatno podići tenzije tokom izbornog postupka i predstavljati osnov za nasilne akte.
 
"Neovlašćeno snimanje predstavlja obeležje krivičnog dela neovlašćeno objavljivanje i prikazivanje tuđeg spisa, portreta i snimka iz člana 145. Krivičnog zakonika Republike Srbije", zaključuju u MUP-u.
 
Predstavnici opozicione liste "Srbija protiv nasilja" saopštili su da su kasno sinoć pozvani na sastanak u MUP, a u vezi sa eventualnom reakcijom te liste na izborne rezulutate. Na sastanku im je, kako su saopštili, rečeno da "policija ima informacije" domaćih, "ali i stranih službi", da ta lista sprema nasilne upade u republičku i gradsku izbornu komisiju.
 
Ova koalicija je povodom ovih navoda poručila da ne sprema nikakve nasilne akcije.
 
Audio snimak poslušajte OVDE.
  • Vukašin Đorđević

    17.12.2023 21:07
    Ma ko se to nama naljutio što sad svi znaju da ima malu pišu!
  • Moj grad

    17.12.2023 21:05
    .....
    Da li je "nečastan postupak" objaviti imena dece koja su bila na spisku za ubistvo u OŠ "Vladislav Ribnikar".
  • /

    17.12.2023 20:57
    /
    a jel? a kada se rusima predaju transkripti sa sastanka ukrajinaca onda je to u redu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija