Profesor o građanima Republike Srpske u Areni: Zabranjeno da neko ima prebivalište tamo gde ne živi

"Jasno je da nije postojao nikakav pravni osnov da ta lica dobiju prebivalište u Beogradu", kaže profesor Miodrag Jovanović za N1 o biračima iz Republike Srpske u Areni.

Profesor Pravnog fakutleta u Beogradu Miodrag Jovanović navodi za N1 da nadležni organ odbija zahtev za promenom prebivališta kada se ne može jasno utvrditi da lice na nekom mestu upravo to, ima centar životnih aktivnosti.

"Budući da su sva ova lica dovezena autobusima odnekud i bez problema u kamere govore mesta odakle su dovezena, jasno je da nije postojao nikakav pravni osnov da ta lica budu upisana ovde, da dobiju prebivalište u Beogradu, što znači da je neko radio nezakonito, oni koji su ih upisivali tako, verovatno za to postoje i druga nezakonita i krivična dela", kaže on.

Kako je dodao, "onda se obratite RIK, koji kaže da tamo nema biračkog mesta".
 
"Da nema nikakvih radnji koje su u vezi sa izbornim radnjama, i ono na šta su oni upućivali, da nije zabranjeno ljude dovoziti i odvoziti, pa naravno da nije zabranjeno, ali je zabranjeno, ponavljam, zabranjeno da neko ima prebivalište tamo gde ne živi, gde nema nikakve veze njegov život sa mestom na kojem je prijavljen, a očigledno je da je u najvećem broju slučajeva koji su danas dovezeni, reč upravo o tome", tvrdi Jovanović.
  • Ja

    17.12.2023 23:54
    Ptam samo ove ne da stručnjake: Kako neko može imati srpsko državljanstvo ako nije prijavljen u Srbiji? Pitanje se odnosi i na vajnog profesora.
  • @Vedran

    17.12.2023 21:31
    Jel se dijaspora odjavila sa svojih adresa ovde?
    Nemaju vise nase licne karte?
    Koja adresa im je u nasem pasosu?
  • @hemobroid

    17.12.2023 21:30
    Pardon, hemoroid
    Da li si ti čuo za dvojno državljanstvo?
    Sedi dole...sa profesorom...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija