Majić o tužilaštvu koje ne vidi problem u dovoženju ljudi u Arenu: Ne mogu da ćutim o krivičnom delu

Sudija Miodrag Majić saopštio je da ne može i ne sme da ćuti na krivična dela povezana sa izborima.
Sudija Majić je tako reagovao na saopštenje Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koje je reklo da nije zabeležilo nikakvo krivično delo kada su u pitanju birači koji su iz Republike Srpske dovezeni danas autobusima u beogradsku Arenu. 
 
"Tužilaštvo poziva ProGlas da ih povodom sumnji na krivična dela povezana sa izborima ne uznemirava i posle me pitaju zašto kao sudija na sve ovo što nam se dešava ne mogu i ne smem da ćutim", napisao je Majić na mreži X.
Sudija Majić je pojasnio šta je prebivalište.
 
"Prebivalište u koje vas dovoze iz mesta u kom stvarno živite nije vaše prebivalište. To je fiktivno prebivalište. Jedan od čestih razloga za određivanje privora učiniocima krivičnih dela", rekao je Majić.
Pokretači inicijative ProGlas pozvali su ranije Više javno tužilaštvo u Beogradu da u najkraćem roku obavesti javnost o saznanjima do kojih je došlo kada je reč o organizovanom dovođenju lica iz Republike Srpske na glasanje u beogradsku Arenu.
 
Kako navode, nezakonito sastavljanje biračkih spiskova i nuđenje novca za glasanje predstavljaju krivična dela i da svaka sumnja u to da se ovakve i slične radnje odvijaju ozbiljno narušavaju legitimnost izbornog procesa i mogu da dovedu do nesagledivih posledica.
 
Tužilaštvo je na to reagovalo sa apelom "da se javnost ne uznemirava neproverenim informacijama koje plasira deo medija, a pogotovo pripadnici ProGlasa".
  • A

    18.12.2023 09:47
    A
    A kome ti pričaš? Srbi su glasali za Kriminal nakon 11 godina opet i šta vise reci?! Ziveo Kriminal i Korupcija!
  • SRB-IN

    17.12.2023 20:41
    Organizovana krađa i kriminal
    Srbija nije pravna država dok se pitanje ovih zloupotreba i prekrajanje izborne volje glasača ne reši

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija