Pastor: SVM je postigao cilj, očekujemo šest mandata, koalicija samo sa SNS

Vršilac dužnosti predsednika Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balint Pastor izjavio je da će ta stranka i dalje biti jedna od značajnijih na političkoj sceni Srbije i Vojvodine.
Kako je rekao, ova stranka očekuje da je na republičkim izborima osvojila šest mandata.
Pastor je kazao je da je njihov cilj bio da očuvaju postojeću poslaničku grupu i da osvoje najmanje pet mandata.
"Postigli smo najmanje isti broj glasova koji smo osvojili i na prethodnim republičkim izborima, ali se nadamo i šestom mandatu", kazao je Pastor novinarima u sedištu stranke.
 
On je najavio da će SVM imati treću najveću poslaničku grupu u Skupštini Vojvodine i dodao da je u mnogim mestima njihova pokrajinska lista dobila više glasova nego njihova republička lista.
 
Podsetio je da su i tokom predizborne kampanje nedvosmisleno rekli da koaliciju mogu da zamisle isključivo sa Srpskom naprednom strankom.
 
"Mi smo i do sada bili deo te koalicije i želimo da nastavimo tu saradnju, jer je ona donela mnogo toga dobrog - zbog stabilnosti, zbog srpsko-mađarskih odnosa, i zbog razvoja ovog kraja gde Mađari tradicionalno žive u Vojvodini", ocenio je Pastor.
  • Antun Čupak

    18.12.2023 09:18
    Obostrano prijateljstvo donelo rezultat!!!
  • Милојко Пантић

    18.12.2023 08:59
    Ови као СПС у свакој власти,а шта урадише рецимо за Мађаре у Војводини ,ништа ,прво фотеља а интерес мањине задња рупа
  • Saša

    18.12.2023 08:55
    Viktor je car
    Vrlo pametno,temeljno i racionalno razmišljanje, koje je i dalo mnogo vidljivih rezultata u predhodno godinama saradnje, živela Srbija i Mađarska,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija