Milivojević: Na izborima je pokradena narodna volja, i danas protest od 18 časova

Na izborima je pokradena narodna volja i koalicija "Srbija protiv nasilja", u kojoj je i Demokratska stranka, protestima će se boriti za očuvanje elementarnog dostojanstva građana.
To je najavio poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević.
 
On je za televiziju Nova S rekao da je izborni proces u Beogradu i Srbiji bio nelegitiman i pozvao građane da večeras u 18 časova ponovo dođu i protestuju ispred Republičke izborne komisije (RIK), zgrade Skupštine Srbije, u Ulici kralja Milana.
"Pozivaćemo ljude svakoga dana da se okupe ispred zgrade u kojoj je Republička izborna komisija. Nemoguće je ući u zgradu, vrata su blindirana i ima mnogo policije. Pravi metod za borbu protiv krađe na izborima je protest i pritisak na RIK", rekao je Milivojević.
 
Govoreći o, kako je naveo, krađi izbora, podsetio je da su o tome "obavestili i misiju OEBS-a". "Nepotrebno je davati nove dokaze, ali ćemo ih mi svakako prikupljati. Juče je članovima Gradske izborne komisije u Beogradu zabranjeno da govore o izbornoj krađi i iznesu dokaze. Ovo je bitka za slobodu i poštovanje dostojanstva građana", naveo je Milivojević.
U centru Beograda ispred sedišta RIK građani, na poziv koalicije "Srbija protiv nasilja", koja tvrdi da je bilo izbornih neregularnosti, protestovali su od 18 sati sinoć.
 
Tokom večeri došlo je do nekoliko manjih incidenata, a napadnut je i direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević kojeg je nekoliko ljudi pokušalo da spreči da uđe u zgradu, međutim obezbeđenje ga je sprovelo unutra.
 
Narodna poslanica i potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić i lider Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić započeli su štrajk glađu u zgradi RIK-a, zahtevajući poništavanje beogradskih izbora i ponavljenje čitavog izbornog procesa, jer smatraju da su izbori pokradeni.
  • Hahahaha

    19.12.2023 17:52
    Hahaha
    Opozicionari, idite nešto radite ! Izbori su završeni, a na vašu žalost nikada više nećete vladati Srbijom.Neće vas narod Srbije! 5 oktobra ste došli silom ali nikad više.Radite i budite pošteni građani ove zemlje.Nema hleba bez motike.Tašne i mašne su prošlost.ZNAMO VAS!
  • Vučić nema legitimit

    19.12.2023 12:33
    Pokradeni izbori = da Vučić i SNS nemaju legitimitet.
    Dok se ne raspišu izbori na svim nivoima ponovo zbog krađe glasova, nema stajanja. A pokrenuti i građansku neposlušnost
  • Milanče

    19.12.2023 12:01
    nasilje
    Narod rekao svoje a oni će opet nasiljem da probaju doći na vlast. Srbija protiv nasilja.....koja snešna floskula za njih koji se navodno bore protiv nasilja. Sad su mi se već polako zgadili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija