Tepić: Nije tačno da RIK ne može da poništi izbore, ne shvata ozbiljnost situacije

Zabrinjava odluka da se medijima ne dozvoli pristup Mariniki Tepić i Miroslavu Aleksiću dok štrajkuju glađu u Republičkoj izbornoj komisiji jer će uskoro njihovo kretanje biti otežano.
Tako je ocenila potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić.
 
Tepić je u uključenju za N1 iz sedišta Republičke izborne komisije istakla da osim štrajka glađu ne postoji drugi način da se zaustavi izborna krađa.
Ona je ukazala da je predsednik RIK svojom sinoćnom izjavom implicirao da su ona i Aleksić unosili noževe i palice u zgradu RIK i naglasila da to nije istina.
 
Tepić je ocenila kako RIK "ne shvata ozbiljnost situacije" i da prikazuje nju i Aleksića kao nasilnike.
"Dimitrijević je hteo da spinuje da RIK nije prava adresa za primedbe zbog izbornih neregularnosti, ali je slagao jer RIK može da poništi zbirne rezultate lokalne izborne komisije ako izveštaj koji lokalna izborna komisija usvoji nije u skladu sa zakonom", rekla je Tepić.
 
Ona je istakla da se zahtev upućen RIK da poništi rezultate odnosi na ceo Beograd, a ne samo na pojedina glasačka mesta, "jer se svuda nenormalno kralo".
 
Ispred sedišta RIK do kasno u noć je trajao protest zbog niza nepravilnosti i zloutreba tokom nedeljnih izbora u Beogradu. Koalicija "Srbija protiv nasilja" zatražila je poništavanje izbora, a čelnici te koalicije Marinika Tepić i Miroslav Aleksić počeli su štrajk glađu do ispunjenja zahteva. 
  • @tanja

    19.12.2023 13:29
    Nije me mrzilo i naso sam zapisnik i video zamerku. Zaista nečuveno da u svetu tehnologije on stavi zamerku sto neko u današnje vreme koristi telefon. Pa evo meni je ds bio predsednik komisije,sve vreme je telefoniro i to dosta glasno. Kuco poruke i sliko izlaznos. To je nepošteno
    Treba tražiti poništenje izbora tu a njega kazniti
  • Tanja

    19.12.2023 12:13
    Sram te bilo!
    Poslala si svoje da remete red na BM 153 gde je TVOJ posmatrač vredjao predsednicu BM i vikao na članove biračkog odbora
    Sve smo stavili na papir i predali gik-u
    Žena je dozivela stres q bas čudno da samo tvoji predstavnici na BM nisu imali primedbe na takvo ponašanje posmatraca
  • Alek

    19.12.2023 11:31
    Situacija
    Tik shvata ozbiljnost ali je korupcija u zemlji ogromna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija