Šenah: Istina o izborima u Srbiji pomalo šokantna - video sam glasačke listiće iz fotokopirnice

Stefan Šenah, šef delegacije Parlamentarne skupštine Saveta Evrope koja je nadgledala izbore u Srbiji, rekao je da je istina u našoj zemlji pomalo šokantna.
Šenah: Istina o izborima u Srbiji pomalo šokantna - video sam glasačke listiće iz fotokopirnice
Foto: 021.rs
Kako je rekao za N1, izbori nisu bili fer, manipulisalo se glasovima i sve to problem za zemlju koja želi da ide demokratskim putem.
 
"Ono što smo videli je cela kampanja u kojoj je dominirao predsednik. To nije posao predsednika. Predsednik je neutralna osoba koja treba da garantuje za zemlju i za sve ljude. Ali trenutni predsednik je upravljao izborima i bio je kandidat na svim nivoima, bez obzira da li je u pitanju selo ili cela republika", podsetio je Šenah.
On napominje da je delegacija Parlamentarne skupštine Saveta Evrope pratila samo parlamentarne, a ne i beogradske izbore.
 
Dodao je da je tokom brojanja glasova video da je bilo glasačkih listića koji su napravljeni u fotokopirnici, a koji su na sebi imali pečat.
"To treba da bude istraženo od strane policije", istrakao je sagovornik N1.
 
Upitan da li su ovo bili demokratski izbori, Šenah kaže da sve što se dešavalo ukazuje da su potrebni postizborni seminar i postizborne aktivnosti.
 
Upitan za izjavu izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimira Bilčika, koji je kazao da su izbori protekli glatko, Šenah kaže da partnerstvo i demokratija ne leže na lepim rečima već na istini.
 
"A istina je bila malo šokantna za ono što se dešava u vašoj zemlji", napomenuo je on.
 
Detaljnije o tome šta je Bilčik rekao o izborima čitajte OVDE.
  • Milan

    19.12.2023 20:58
    Verovati?
    Po ovome je Kosovo legalno nezavisno tako da ako kaže da su naši izbori nelegalni znači da je upravo suprotno od toga.
  • samosvesni građanin

    19.12.2023 17:46
    oj srrbijo med šljivama
    Nije to toliko strašno što je vučko dobio tapiju na srbiju nego je strašno i tragično što su kolonijalne sile dobile tapiju na srbiju, a srbi ih i nadalje nazivaju svojom braćom.
  • Pićuka

    19.12.2023 17:22
    @Mugabe
    Videli su. Ali smo mi takvo demokratsko društvo i toliko smo pošteni da jedino ako ćeš da se biješ možeš da sprečiš nešto. Uostalom sa lopovima ne vredi pričati o poštenju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija