Republička izborna komisija odbila nekoliko prigovora građana

Republička izborna komisija odbila je večeras nekoliko primedbi i prigovora građana uz obrazloženje da su nedozvoljeni, podneti od neovlašćenih osoba ili neblagovremeni.
Republička izborna komisija odbila nekoliko prigovora građana
Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)

Nekoliko građana podnelo je prigovor zahtevajući da RIK poništi izbore, navodeći da su posle glasanja birači, umesto da ubace listić u glasačku kutiju, izneli listić sa biračkog mesta.

Član RIK Boško Balčaković rekao je da je prilikom skeniranja zapisnika sa biračkih mesta utvrđeno da su sa 51 biračkog mesta skenirani zapisnici bez primedbi, iako primedbe postoje.
Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević rekao je da sa svakog biračkog mesta postoji šest primeraka zapisnika, koji se dostavljaju RIK, Opštinskoj izbornoj komisiji, jedan se objavljuje na biračkom mestu, dok tri dobijaju liste sa najviše glasova.
 
Dimitrijević je rekao da član biračkog odbora koji je imao primedbe, a one se pišu svojeručno, može da vidi da li su primedbe unete jer se zapisnici odmah skeniraju, a rok za prigovor je 72 sata.
  • Paja

    22.12.2023 08:48
    Kazu da prigovori nisu podneti od ovlastenih osoba,pa kako da prijave sami sebe da su pokrali izbore.
  • Jarvis

    21.12.2023 19:10
    Dakle, ništa novo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija