Odgovora nije bilo: Jovanović dva puta zvao Nestorovića da pita za saradnju s opozicijom u Beogradu

Lider Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović rekao je da je dva puta zvao Branimira Nestorovića, nosioca liste "Mi - glas naroda".
Odgovora nije bilo: Jovanović dva puta zvao Nestorovića da pita za saradnju s opozicijom u Beogradu
Foto: Youtube (Balkaninfo, Screenshot)

To je uradio jer je hteo, kako kaže, da vidi kako razmišlja o formiranju vlasti u Beogradu, dok sa druge strane, kako kaže, odgovora nije bilo.

Jovanović je rekao da je zvao Nestorovića sa namerom da zajedno sa prozapadnom opozicijom formiraju novu većinu u Beogradu.
 
"Zvao sam ga na oba broja. Jedan sam, očigledno stari, već imao, a drugi broj sam naknadno dobio. Zvao sam ga dva puta, dan posle izbora i dan posle. On se nije javio. Hteo sam da vidim kakva su mu razmišljanja za Beograd, da li je i na kakvu saradnju spreman. Namera mi je bila da se sedne sa listom koja je osvojila primetan broj glasova i da se pokuša da se formira vlast koja nije sadašnja vlast", rekao je Jovanović za Blic. 
Posle lokalnih izbora u Beogradu SNS sa SPS imaju 54 mandata, možda i 55 posle ponavljanja izbora na nekoliko izbornih mesta, što je 1 do 2 manje nego što je potrebno da formiraju vlast.
 
S druge strane, "Srbija protiv nasilja" je na 43 mandata, a lista "NADA za Beograd" sedam, što nije dovoljno za formiranje vlasti, piše Blic.
 
Izbori 2023 održani su 17. decembra, a na vanrednim parlamentarnim izborima učestvovalo je 18 izbornih lista, dok su na beogradskim izborima građani birali kandidate sa 14 izbornih lista, a na pokrajinskim izborima bilo je 13.
  • Antun Čupak

    22.12.2023 22:25
    Halo,halo zove gora,ali nema odgovora!!!
  • Zika

    22.12.2023 21:37
    Samo da nas ne zaprasuju vise.
  • Новосађанин

    22.12.2023 19:54
    Јовановић је пристанком на сарадњу са проевропском опозицијом погазио идеале своје странке и сада се чуди зашто Несторовић не жели да погази своје. Лепо је речено — сарадња са прозападном опозицијом не долази у обзир.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija