Tužiteljka o reakciji tužilaštva: Ako tužioci misle da su autobusi još ispred Arene - to su amateri

Tužiteljka Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu Bojana Savović izjavila je za N1 da je to tužilaštvo zakasnilo sa reakcijom povodom nekih od izbornih nepravilnosti.
"Više javno tužilaštvo u Beogradu je izdalo saopštenje da je 'sačekalo' da im osnovna tužilaštva dostave izveštaje o događaju od 17. decembra, da su formirali predmet dva dana kasnije i da su stavili Zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja. To znači nalog za proveru", kazala je Savović.
 
"Što se tiče događaja ispred Arene, navode da je obavljen razgovor sa podnosiocem krivične prijave, da su ga uputili da sve nepravilnosti prijavi RIK, a da je RIK saopštio ono što smo svi već i znali - da u Areni nema izbornog mesta", dodala je tužiteljka.
Ona je zbog toga postavila pitanje: koji je smisao organizovanja dežurstava u tužilaštvima ako nema hitnog reagovanja i momentalni nalog policiji da odmah izađe na lice mesta.
"Ja se nadam da mi imamo tužioce profesionalce, a ne amatere, koji ne misle da će sada zateći autobuse ispred Arene ili ljude oko biračkih mesta...ako to ne misle, onda se sada šale sa nama, a ako to misle, onda ne znaju da rade svoj posao i ne treba da budu na tim mestima", poručila je Savović.
 
"To je kao kada bismo radili uviđaj ubistva ili saobraćajne nesreće posle nekoliko dana, kada je već sve ispomerano i kada više nema ničega", zaključila je Savović.

Komentari 12

  • Sonja Brkić, sudija

    24.12.2023 17:09
    Poruka
    Poštovanje za tužiteljku!
    Gđa. Savović je pokazala kako treba da se ponašaju njene kolege i da treba da postupaju u javnom interesu. Pokazala je kako se štiti ustavnost i zakonitost, što je obaveza javnih tužilaca i zamenika. Pokazala je na koji način se brani ugled javnotužilačke funkcije. Njeno obraćanje može da bude poziv i poruka kolegama ,javnim tužiocima i zamenicima, da se probude, da se ne sakrivaju i da se aktivno uključe u društveni život i da rade svoj posao.





  • Otišao iz Srbije

    24.12.2023 09:57
    Sve je korumpirano do balčaka
    ne isplati se slušati nikoga samo pasoš i bežanija ko može ko ne može ulica .

    Bagra korumpirana koji sebe nazivaju "političarima " i "država" razumeju samo jezik ulice dokazano krozi istoriju .

    Jedino ulica može pomoći narodu u Srbiji .

    Sve ostalo je teška korupcija u pravosuđu u rangu najgorih latino američkih i centralnih afričkih država .

    Ulica i narod na ulici moraju da postave pitanje svim pravosudnim organima u vezi izbora ne mediji .

    Mediji su preduzeća koja se otvaraju rade i gase .

    Narod je taj koji ostaje .

    Ulica je ta koja svima nama ostaje na kojoj prolazimo i ja i on i ona i oni i svi mi .

  • Jakobsfield

    24.12.2023 09:54
    Smrad
    Riba smrdi od glave.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija