Fon Kramon: Masovne malverzacije sa fantomskim biračima na izborima u Srbiji - neprihvatljivo

Ono što smo 17. decembra imali u Srbiji, kao što smo videli, bile su masovne izborne malverzacije sa "fantomskim biračima", kupovinom glasova i pritiscima, posebno na javne službenike.
Fon Kramon: Masovne malverzacije sa fantomskim biračima na izborima u Srbiji - neprihvatljivo
Foto: Beta/AP
To je na mreži X rekla poslanica Evropskog parlamenta Viola fon Kramon.
 
Fon Kramon je navela i da su poslednje izjave premijerke Srbije Ane Brnabić o tome "potpuno neprihvatljive".
Brnabić je nedavno na vanrednoj konferenciji za medije odgovorila na izveštaj organizacije CRTA o nedavnim izborima u Srbiji, rekavši da "te nepravilnosti nisu konstatovali kroz zapisnike i da ništa nisu predali RIK-u, GIK-u, kao ni tužilaštvu".
 
 
Brnabić je poručila da je "čula jedno veliko ništa".
"Čuli smo insinuacije, nagađanja, poluinformacije i sve lepo spakovano za jedan politički kontekst koji tera vodu na njihovu vodenicu, kao što je bilo u kampanji nastavili su istim manirom. Nema profesionalnosti, objektiovnosti, to je jedno brutalno navijačko ponašanje. Morala sam da reagujem iz prostorija Vlade a ne SNS, jer ovo što smo videli i ovo što vidimo i slušamo od nedelje uveče, odnosno od ponedeljka ujutru kada su se predstavnici opozicije opasuljili kada im je proradio softver i videli da su izgubili i onda počeli da osporavaju izbore, od tada sve slušamo kako od njih tako od organizacija civilnog društva", rekla je Brnabić.
 
Smatra da je sve to direktna destabilizacija Srbije i pokušaj rušenja ustavnog poretka.
  • Pera Detlic

    24.12.2023 07:40
    @T
    Tako je. Da se oslobode i N1 i NovaS. Dok se ne oslobode nema izbora.
  • Ranko

    24.12.2023 02:25
    Šta se oni pitaju kad su pomagali Staljinu a on je ubio 30 miliona ljudi? Henri Ford je obožavao Hitlera a engleska kraljica ima pretke Nemce. Mercedes je pravio auta za Hitlera oni nemaju prava ništa da nam prigovore jer naše krađe su mala maca spram njihovih.
  • Ns

    24.12.2023 02:02
    A sta je to mnogo malverzacija?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija