Vučić: Uhapšeno više od 35 "siledžija", nastavlja se hapšenje širom Beograda

Više od 35 demonstranata je uhapšeno nakon protesta koalicije "Srbije protiv nasilja" u Beogradu.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je tokom večerašnjeg protesta ispred Skupštine grada Beograda teško povređeno dvoje policajaca, a više njih lakše, kao i da je uhapšeno više od 35 "siledžija".
 
"Nastavlja se hapšenje širom grada nasilnika i siledžija i ta akcija neće stati. Za neka lica se u ovom trenutku utvrđuje identitet, a sva lica će biti tokom noći i jutra biti pohapšena", rekao je Vučić za televiziju Pink nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.
Naveo je da su dva policajca teško povređena, a više njih lakše.
 
"Jednom je jedva zaustavljeno krvarenje. Imamo više lakše ili još sa nejasno utvrđenim stepenom povreda. Njih su gađali kockama sa kojima bukvalno možete da ubijete čoveka. Staklo im je padalo na vizire, lica, ruke i noge", kazao je Vučić.
Prema njegovim rečima, večeras je pokušano "nasilno zauzimanje državnih institucija", a postoje dokazi da je sve "bilo pripremano".
 
"Mi za to imamo čvrste dokaze i nećemo od toga da odustajemo. Država će da reaguje i uveren sam da će tužilaštvo i nadležni organi da reaguju baš u skladu sa ustavom i zakonima naše zemlje. Niko nema pravo na uništava našu kuću, da uništava imovinu naše zemlje i građana, a još manje da nanosi teške telesne povrede našim policajcima", rekao je Vučić.
 
Prema njegovim rečima, šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti Ivica Dačić zakazao je sutra za 15 sati sednicu tog tela.
  • Misirac

    25.12.2023 10:41
    Nemaju oni u zatvorima mesta za više od 1000. A i ti što budu uhapšeni bolje im je u zatvoru nego kući, imaju tamo da jedu i imaju grejanje. Ne gubiti vreme na njih, jer to režim i želi da se priča o hapšenjima. Problem za režim nastaje kad popune tih 1000 mesta, neće moći više nikog da uhapse jer nemaju gde da ga smeste, a narod i dalje na ulici i blokira sve
  • BGD 011

    25.12.2023 09:55
    Vlast se ne daje lako
    Ovo zlo od coveka koji sebe naziva predsednikom Srbije je u vecerasnjem Dnevniku RTS-a prvo najavio hapsenje svih onih koji narusavaju red i mir i ponasaju se huliganski. Onda je poslao provokatore u masu nezadovoljnih, prevarenih i pokradenih da iz mase gadjaju kamenim kockama vrata i prozore skupstine Beograda. I dotle
    miran protest pretvoren je u nasilnicki. A to je vlast perfidno ucinila. Zatim je, pravdajuci potez zastitom institucija od huligana poslao stotine zandarma da hapse, tuku i rasteruju ojadjene ljude. U medjuvremenu policija je iz Skupstine grada ispaljivala suzavac i dimne sok bombe na gradjane i narodne poslanike. Vucic je kao i Hitler inscenirao nerede da bi mogao da upotrebi silu. Ne treba nam takvo zlo od predsednika. A u specijalnom Dnevnuku oko 23 i 30h, emitovan je snimak polomljenog namestaja, racunara, stolica i kako tvrdi Sapic umetnickih slika. A ja postavljam jednostavno pitanje: Ko je napravio veliku stetu, kako rekose u Dnevniku i polomio namestaj, ako opozicioni poslanici a ni gradjani nisu krocili u Skupstinu grada, jer je doticni objekat bio pun zandarmerije pod punom opremom i kroz prozore i vrata ispaljivao suzavac i dimne bombe na demonstrante? Da li je to zandarmerija ucinila po nalogu Vucica da bi imali opravdanje za hapsenje, prebijanje i maltretiranje pokradenih i ponizenih mirnih demonstranata? Za ovo zlo od coveka na ponovljenim izborima za Beograd nikako ne treba glasati. Vucic je kazna za narod.
  • Nunanana

    25.12.2023 09:04
    Igrarije
    Znajući kako funkcioniše SNS i AV, uverena sam da su ti "huligani" ubačeni tj njihovi navijači, samo da bi proteste i opoziciju predstavili kao nasilnike koji hoće silom da sruše vlast...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.