Više javno tužilaštvo u Beogradu: Policija na protestu reagovala po zakonu

Više javno tužilaštvo u Beogradu (VJT) saopštilo je da su "pripadnici MUP-a u nedelju uveče, na napade nasilnih demonstranata na Skupštinu grada Beograda reagovali u skladu sa Zakonom o policiji".
Više javno tužilaštvo u Beogradu: Policija na protestu reagovala po zakonu
Foto: 021.rs
"Nakon što su više od tri sata trpeli i odbijali napade, kako na zgradu državne institucije, tako i na svoj život i telo, pripadnici MUP-a su primenili sredstva prinude u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, kako bi odbili napad, sprečili dalju eskalaciju nasilja i uništavanje javne imovine“, navodi se u saopštenju VJT.
VJT poziva građane i učesnike protesta "da se uzdrže od svakog vida nasilja, napada na državne institucije, uništavanja javne imovine i napada na policiju".
Pozivaju građane da "svoje zahteve ostvaruju kroz institucije u zakonom regulisanim postupcima".
  • zgađen

    25.12.2023 21:42
    Duhovito
    Viša javna smejurija od tužilaštva je još jednom dala besmislenu izjavu.
  • Zemlja čudesa

    25.12.2023 21:05
    Ni onaj što je razbio kolegi glavu pendrekom nije prekršio nikakav zakon?
  • Petar

    25.12.2023 20:02
    Sramote ljudske
    E zbog ovoga treba smeniti ovaj rezim hitno najhitnije sramote ljudske

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.