Izbačena iz škole jahanja jer je bila na protestu u Beogradu

Jedna osamnaestogodišnja učenica izbačena je iz beogradske škole jahanja "Bela griva" gde je volontirala, jer se vlasnici nije svidelo što je bila na protestu ispred Skupštine Beograda.
U nedelju nakon protesta koji su se završili reakcijom policije, Sandra Kovačić je morala da teši svoju osamnaestogodišnju ćerku i to zbog dve stvari, piše Vreme. Najpre, jer je devojka na društvenim mrežama videla kako policija premlaćuje njenog školskog druga iz gimnazije - taj snimak je potom sama podelila na Instagramu.
 
A onda i jer se ćerki javila vlasnica škole jahanja u koju ide, i u nizu čudnih poruka joj saopštila da više ne dolazi na hipodrom. Jer, kako je navela, u njenoj školi "nema mesta za one koji veličaju nasilje, uništavanje imovine i ponašaju se kao uličari", navodi Vreme. Mislila je tu upravo na objave sa Instagrama.
Vlasnica škole jahanja "Bela griva" Sanja Dabović priznala je u razmeni poruka sa novinarom "Vremena" da je u nedelju uveče slala poruke devojci.
 
"Niko ko javno jaše naše konje i deo je kluba, a kasnije javno razbija imovinu svih nas, nije dobrodošao", navela je ona.
 
Rekla je da podržava "mirno rešavanje stvari" i proteste poput mirnih blokada kakve su izveli studenti u ponedeljak.
 
"Ali vandalizam ne dolazi u obzir", navela je vlasnica škole jahanja.
Dabović tvrdi da je devojka objavljivala i snimke na Instagramu na kojima njen drug gađa policajca, a ona se smeje. Takve objave se više ne mogu pronaći na nalogu.
 
Ćerka Sandre Kovačić je prethodno dve godine jahala u toj školi koja radi na beogradskom hipodromu - nije plaćala časove, ali je zauzvrat pomagala oko konja i štale.
 
U prepisci u koju je "Vreme" imalo uvid, vlasnica škole jahanja je u nedelju iza 23 časa pisala devojci da "više ne dolazi u klub" jer "pušta ulicu da je uči", da ona ne "plaća porez za to što vi noćas razbijate" i da su mladi "oružje u tuđim rukama".
 
"Ja plaćam tog ko vas je na ulice izveo da razbijate. I tvoja mama. I tvoj tata", napisala je Sanja Dabović u nizu poruka.
 
Dodala je da nije rešenje "Đilas manipulator kog smo svi videli i motkama oterali jedva. I koji meni na oči plaća glas 100 evra", dodaje Vreme.
 
Ona je još posavetovala devojku da mladi treba da osnuju stranku.
 
"Dajte plan i program, pokažite pamet, mladost i intelekt na delu. Ako može Nestorović, možete i vi", navela je vlasnica kluba.
 
Ćerka se pakuje za Nemačku
 
Sandra Kovačić kaže da je sama ćerki savetovala da obriše video koji je podelila na Instagramu zbog kršenja privatnosti dečka sa snimka. O reakciji vlasnice i instruktorke jahanja kaže da je šokantna.
 
"Ima ona pravo da radi šta hoće u privatnoj školi. Ali mi je neljudski da mladom čoveku drži predavanje o ponašanju preko poruka. Posebno su zasmetale opaske da je ulica vaspitava i slično", dodaje Kovačić za "Vreme".
Dodaje da se prethodno u školi jahanja nije pričalo o politici.
 
"Ni sada ne bih da sudim, ali cela priča i stavovi u porukama su mi totalno čudni", dodaje ova žena.
 
Kaže da njena starija ćerka već studira u Berlinu, a da će i mlađa verovatno tamo otići. I da već gleda u koju školu jahanja da ode.
 
Sanja Dabović je, inače, licencirana instruktorka jahanja i nastavnica fizičkog vaspitanja. 

Komentari 63

  • Lale

    28.12.2023 19:28
    Vlasnica - drug član. Treba da je sram.
  • Nik

    27.12.2023 19:09
    Izgleda da je vlasnica u pravu, iako tako ne izgleda na prvi pogled. To što je omladina nezrela i smešno im je kad neko baca kamenčinu na zgradu je drugo pitanje.
  • Uh

    27.12.2023 18:24
    @ SSS

    To tako logicno zvuci u zatucanoj Srbiji u kojoj je “privatno” isto sto i “bezakonje”

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.