Stano: EU pozdravlja odluku Srbije da svim vozilima sa Kosova omogući slobodno kretanje

Portparol Evropske unije Peter Stano izjavio je da EU pozdravlja odluku Vlade Srbije da se omogući kretanje svim vozilima sa Kosova.
"Ova odluka predstavlja pozitivan korak u sprovođenju Sporazuma o putu ka normalizaciji, kao i prethodnih obaveza iz dijaloga koje se odnose na slobodu kretanja", rekao je Stano za N1.
Stano je dodao da ta odluka pokazuje da je moguće ostvariti napredak u procesu normalizacije odnosa između Kosova i Srbije, kao i da je korak u pravom smeru ka boljoj regionalnoj i evropskoj integraciji Zapadnog Balkana, što na kraju koristi građanima regiona.
On je istakao da odluka otvara put ka potpunom ukidanju režima nalepnica i da EU sada očekuje da Kosovo odgovori na sličan način.
 
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković objavio je u ponedeljkak da je Vlada Srbija donela odluku da se omogući sloboda kretanja svim vozilima sa Kosova i Metohije i da će se odluka primenjivati od 1. januara. 
  • Neo NSovac

    26.12.2023 17:51
    Pozdrav i za Stana
    Neka je on rekao da pozdravlja.

    Vuče proizvod isti koji se doprema (sada olakšano) sa Kosova u EU.

    Čisti disajni putevi, duga linija ljubavi!
  • Pametnom dovoljno

    26.12.2023 17:18
    ‘Osvojio većinu’, prodao Kosovo.
  • Dusan Dusan

    26.12.2023 17:07
    izdaja
    zasto Srbija nije insistirala da Srbi sa Kosova zadrze Srpske tablice a ako je vec htela, mogla je da pusti sa Kosovskim da prolaze takodje
    da su reciprocno poceli da skidaju kosovarske tablice na prelazu siptarima i zadrzavaju im vozila?
    bedni AV i demagogija

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.