Saslušani privedeni tokom protesta u Beogradu: Predložen pritvor za njih 11, sedmorica priznala dela

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da su tokom prethodnog dana i noći saslušani svi privedeni tokom protesta u nedelju u Beogradu.
Oni su osumnjičeni za Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja i/ili Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi javnom skupu.
 
Sedmorica osumnjičenih su nakon saslušanja priznali krivicu i zaključili sporazum o priznanju krivičnih dela na uslovne kazne zatvora i novčane kazne.
Četvorica osumnjičenih Z. M. (68), S. S. (36), N. V. (32) i M. R. (38) zaključili su sporazume o priznanju krivičnog dela Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi javnom skupu u sticaju sa krivičnim delom Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja na uslovne kazne zatvora od šest meseci s rokom provere od dve godine i novčanu kaznu od 20.000 dinara, odnosno M. R. na novčanu kaznu od 10.000 dinara.
R. Đ. (18), L. Š. (23) ii V. O. (48) zaključili su sporazume o priznanju krivičnog dela Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi i javnom skupu na uslovne kazne zatvora od tri meseca s rokom provere od godinu dana i novčane kazne od 20.000 i 10.000 dinara.
 
Dvoje osumnjičenih je ukinuto zadržavanje, M. M. (37) i S. M. (19), i oni su pušteni da se brane sa slobode.
 
Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da 11 osumnjičenih odredi pritvor, da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.
 
Pritvor je predložen za S. Š. (45), A. R. (18), G. D. (36), D. R. (19), P. J. (54), D. P. (21), B. T. (26), S. R. (58), M. A.(39), P. P. (44), S. D. (54).
 
Protiv svih osumnjičenih podnete su krivične prijave zbog navedenih krivičnih dela, povodom kojih će biti sprovedene dokazne radnje u skraćenom postupku, nakon čega će tužilaštvo odlučiti da li će protiv osumnjičenih podneti optužne predloge ili će obustaviti postupke.
  • zztop

    27.12.2023 11:24
    A jesu ispitali onog razbijača razbijene glave u bolnici što ga je gašić posetio ili mu je krivica samo što nije na vreme pokazao značku ...
  • SuperN.

    27.12.2023 09:55
    Student nije zapalio žito
    "Sedmorica osumnjičenih nakon saslušanja priznalo krivicu"
    Meni ova rečenica onako hladnu jezu izaziva... da se zapitam koja vrsta torture je primenjena
    Čuj priznali krivicu, krivicu za šta- što se ne slažu sa postojećim režimom i što ih policija tukla?!
    A dogodine hoće li biti i okačenih po banderama?!
  • Sinisa

    27.12.2023 09:40
    Pritvor za prave kriminalce a ne za ove ljude, nadlezni organi da se bave kriminalom i korupcijom u ovoj zemlji a ne da progone neduzne gradjane koji su krivi samo sto drugacije misle

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.