Pojačana kontrola hrane životinjskog porekla pred novogodišnje i božićne praznike

Veterinarski inspektori pojačaće nadzor i kontrolu hrane životinjskog porekla uoči novogodišnjih i božićnih praznika u objektima za proizvodnju i promet hrane životinjskog porekla.
Pojačana kontrola hrane životinjskog porekla pred novogodišnje i božićne praznike
Foto: 021.rs
To je danas saopštilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
Biće kontrolisane sirovine koje su polazna osnova za izradu kontrolisane hrane, proces proizvodnje, higijena, uslovi skladištenja i distribucija gotovih proizvoda.
Veterinarska inspekcija apelovala je da građani kupuju hranu isključivo u registrovanim ili odobrenim objektima za proizvodnju i prodaju hrane, u samoposlugama, hipermarketima, specijalizovanim maloprodajnim objektima kao što su mesare, ribarnice ili od lokalnih proizvođača koji su registrovani za proizvodnju po tradicionalnim metodama.
 
Građanima je savetovano da na pijacama kupuju od registrovanih proizvođača, gde je jasno istaknut registarski broj gazdinstva i datum proizvodnje i to hranu životinjskog porekla koja je izložena na propisanim temperaturama, odnosno u rashladnim vitrinama.  
  • злица

    28.12.2023 13:55
    !
    Како би било лепо када би инспекција забранила продају.Прљавог КРОМПИРА осим што нам продају земљу,запушавамо и канализацију.Незнам коме није доста пара пољоприведницима,или увозницима па и држави.У радњама блатњав кромпир на пијацама мало мање али ипак блатњав.Још ако је увозни деклерације нема брука и јад .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija