Vojni sindikat: Vlast vraća obavezan vojni rok zato što je razorila Vojsku Srbije

Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić ocenio je da niko iz vlasti ne želi da preuzme odgovornost za razaranje Vojske Srbije kao institucije.
Vojni sindikat: Vlast vraća obavezan vojni rok zato što je razorila Vojsku Srbije
Foto: 021.rs

Kako je naveo, zbog toga sada pokušavaju da vrate obavezni vojni rok.

On je za Betu izjavio, povodom predloga Generalštaba predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću o reaktiviranju vojne obaveze, da je to referendumsko pitanje.
 
"Ne vidim na osnovu čega oni to predlažu. To nije moguće uvesti iz mnogo razloga, između ostalog zbog Prigovora o savesti u Ustavu Srbije. Tako da se ponovo vraćamo na dobrovoljnost, jer nema modela, nema javne rasprave", rekao je Antić.
On je naveo da Vojsci Srbije na mesečnom nivou treba 10.000 regruta, ali da se takođe pokreće pitanje rodne zastupljenosti i da li će obavezan vojni rok važiti i za žene.
 
"Takva odluka zahtevala bi izmene čitavog seta vojnih zakona. Mi od 2010. nemamo obavezan vojni rok, prema podacima Generalštaba je prošle godine 12.000 ljudi napustilo vojsku. Zaposleni u vojsci su marginalizovani, rade prekovremeno, ne viđaju svoje porodice, nemaju topli obrok, a plate su nešto više od minimalne zarade", rekao je Antić.
  • Izvidjac Futog

    05.01.2024 13:56
    Pajo patko
    Kada je došlo vreme da idem u vojsku sa dvadeset godina otišao sam.Izvidjacka četa.Lepe uspomene.Kada je došlo zlo otišao sam sa tridesetak godina.Sada ako bi došlo zlo opet bih dao svoj doprinos u odbrani svoje države.Doduše ne kao sa dvadeset ili trideset godina ali za svakog se u sistemu odbrane nadje mesta.Tako da će se ako zlo opet dodje nacice se mesta i za tebe i tebi slične Pajo Patko bez obzira zeleo ti to ili ne.
  • Geza von Delvidek

    05.01.2024 12:32
    Dozvolite...
    E @Temerinac
    Sad je pravi momenat za tebe i takve kao ti-idi lepo, prijavi se da hoces u vojsku. Reci im da si kadar da isteras pravdu na videlo i da ces dati guzicu svoju na oltar otadzbine. A ujedno i spasavas sve nas koji ne zelimo u vojsku,necemo u ratnu rezervu i najduze gde mozemo da odemo je 2 nedelje na Halkidiki negde. A tebe celavi Vucevic neka postrojava. I tvoju decu. Za vasu decu!
  • ......

    05.01.2024 08:48
    Posaljite ove vase glasace, dajte im sendvic i bice im dovoljno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f