Er Srbija: Otežan avio-saobraćaj, smanjeni kapaciteti, posluženje i alternativni letovi oštećenima

Kompanija Er Srbija saopštila je se avio-saobraćaj danas odvija usporeno.
Er Srbija: Otežan avio-saobraćaj, smanjeni kapaciteti, posluženje i alternativni letovi oštećenima
Foto: 021.rs

Razlog su niske temperature i sneg, odnosno smanjen kapacitet službe za odleđivanje aviona na beogradskom aerodromu.

Posledično može doći do određenog pomeranja vremena polaska pojedinih letova Er Srbije iz Beograda, kao i faznih pomeranja vremena polaska pojedinih povratnih letova ka Beogradu.

Usled prazničnog perioda, broj letova je povećan u odnosu na prosek za ovo doba godine, dodaje se u saopštenju.
 
"Nadležne službe Er Srbije, u saradnji sa službama kompanije Beogradski aerodrom, preduzimaju sve što je u njihovoj moći da se saobraćaj i u otežanim uslovima odvija sa što manje odstupanja u odnosu na planirani red letenja. Er Srbija žali zbog eventualnih neprijatnosti i zahvaljuje putnicima na razumevanju", navodi se u saopštenju.

Za putnike čije je vreme poletanja pomereno za više od dva sata, nacionalna aviokompanija obezbediće posluženje, a sve one koji su izgubili svoje konekcije kompanija preusmerava na alternativne letove, dodaje Er Srbija.

  • Todor

    08.01.2024 21:28
    Za sve ove "stručnjake" koji odmah pljuju, a pojma nemaju o čemu se radi: procedura odleđivanja je takva da se mora raditi na pisti neposredno pred poletanje. To znači da se povećava vreme između dva poletanja i da samo jutarnji letovi idu na vreme, a svi ostali nužno kasne. Pre par godina sam čekao 4 sata poletanje iz Kalgarija u Totonto, i to u avionu, iz tog razloga. Ovo nije moguće izbeći. Nešto je bolje samo na velikim aerodromima koji imaju više pista i više tih vozila za odleđivanje, pa se rasporede. Dakle, sasvim uobičajeno za temperature u minusu. Nema nikakve veze sa kvalitetom kompanije ili aerodroma.
  • Felix

    08.01.2024 20:44
    Letimo
    I za Kinu i Sad , pa malo li je hejteriiii
  • Zebra

    08.01.2024 20:44
    Sreća pa ne živimo u Srbiji iz vremena kad su avioni normalno leteli…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Ruski kulturni centar otvoren u Čačku

Ruski kulturni centar, koji će imati školu ruskog jezika, biblioteku s delima autora iz te zemlje i kancelarije za kulturno-ekonomsku saradnju i za rusku nacionalnu manjinu, otvoren je u Čačku.