Direktor Opere Narodnog pozorišta o ostavci: Nisam hteo da potpišem podršku Vučiću

Dao sam ostavku na mesto umetničkog direktora Opere Narodnog pozorišta jer sam video da je poželjno da se potpiše spisak za podršku Aleksandru Vučiću za izbore, rekao je Nikola Mijailović.
Objašnjavajući za N1 zašto više ne obavlja funkciju u Narodnom pozorištu, Mijailović je rekao da je procenio da mu više tu nije mesto.
 
On je precizirao da mu niko nije rekao da ako ne potpiše spisak, da treba da da ostavku. 
 
"Daleko od toga, to je bila isključivo moja odluka", dodao je on.
Nikola Mijailović dao je ostavku na mesto umetničkog direktora Opere Narodnog pozorišta u Beogradu nekoliko dana po početku 2024, a za N1 kaže da je ostavku ponudio još početkom novembra kada je počelo sa "spiskom".
 
"Video sam da je poželjno da se potpiše spisak za predsednika Vučića, nemam problem da to kažem... To je bilo i pre dve godine, tada sam dobio telefonski poziv, kada mi je rečeno da ne razumem u pravom smislu reči, da to potpisuju ljudi koji su imali rezultate. Ja sam umetnik i uz ovu karijeru i godine rada nisam u tom smislu do sada bio eksponiran, držao sam se struke i rada, ali kada se to početkom novembra opet pokrenulo, prosto sam odmah ponudio da se povučem jer mislim da je nepristojno ako vidite da je nešto poželjno, nepristojno je da ste i dalje tu, barem meni to kućno vaspitanje nalaže", dodao je on.
On je precizirao da je izrazito protiv spiska tog tipa. 
 
"I to sam odmah rekao. U ovim globalno političkim dešavanjima u kojima živimo, spisak deli narod koji broji šest, sedam miliona stanovnika. Nije trenutak da se delimo, moramo biti složni, moramo imati zajednički interes, i ne želim ne podržavam spisak kao takav", dodao je on.
 
Nije, međutim, želeo da kaže ko mu je konkretno tražio da potpiše spisak.
  • ET

    09.01.2024 16:48
    Poštenjačine
    Nisam ni od Ovih ni od Onih.
    Kao direktor društvene firme sa Onima sam imao problema i to sam rešio tako što sam podneo ostavku kako bi mogli da postave čoveka koji će sprovoditi partijske interese. I postavili su ga i rasturili su dobru firmu koja je bila dobra i pre moga mandata. Bila je dobra sve dok se politika na najgori mogući način nije uplela u poslovanje firme. Pljuvanje po Ovima, a štedeći One je blago rečeno pokvarno. Prećutkuje se da su Oni svojim lošim radom inedrili Ove.
    Ja sam i dalje dobar, a politički nisam ničiji, ni za Ove ni za One. Jednog dana, neki novi pošteni, obrazovani, sa radnim i životnim iskustvom možda zasluže moj glas. Do tada ne mogu glasati za ljude bez radnog staža, bez poptunog životnog iskustva pa makar to bili Đinđić, Vučić, Jovanović, Jeremić, Ćuta...
    Zar se niko ne zapita, da stvarno valjaju, radili bi negde i dokazali bi se prvo u struci?
  • MK

    09.01.2024 15:43
    ostavka
    Niko mu nije rekao, niko nije ničim pretio, sam je dao ostavku! Junačina, mada ne vidimo protiv čega se on to borio - nije potpisao ako nije bilo po njegovom ukusu, a zašto misli da je potrebno da nas o tome obaveštava? Vest bi bila da je vršen pritisak, da mu je prećeno,a on odbio! Pa oni koji su potpisali valjda imaju svoj ukus, a i neko kućno obrazovanje, mada nije jasno kakve ono veze sa svim ovim ima?
  • Hm

    09.01.2024 15:39
    Sramota
    Ovi spiskovi su vid mafijaskih i necasnih radnji. Da bi bio na funkciji, nije vazna tvoja strucnost, ni rezultati rada, vec ,da li ces glasati za gazdu drzave.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.