Šta će biti sa NIN-ovom nagradom nakon što je kolegijum nedeljnika dao otkaz?

Ovogodišnja 70. jubilarna NIN-ova nagrada ide svojim tokom, kako je i najavljeno, naveo je Dragan Jovićević, do danas urednik kulture ovog nedeljnika, koji je dao otkaz, kao i celokupni kolegijum.
Šta će biti sa NIN-ovom nagradom nakon što je kolegijum nedeljnika dao otkaz?
Foto: 021.rs
Uži izbor za NIN-ovu nagradu saopšten je danas, a u sutrašnjem štampanom izdanju ovog nedeljnika, prema rečima Jovićevića, uz imena iz odabira biće objavljeni i kratki prikazi 12 romana, piše Danas.
Za sedam dana biće, kako je najavio Jovićević, objavljen najuži izbor, a 29. januara biće proglašen laureat.
I 5. februara biće uručenje NIN-ove nagrade, najavio je Dragan Jovićević i precizirao da će NIN-ova nagrada, bez obzira na najnovija dešavanja, i dalje funkcionisati.
 
"NIN-ova nagrada je institucija za sebe. Ona će funkcionisati bez obzira na to ko će ubuduće činiti kolegijum NIN-a. NIN-ova nagrada puni 70 godina ove, 2024. Bez obzira na to šta se desilo danas u NIN-u, nagrada ostaje po nekim svojim pravilima", dodao je Jovićević.
Podsetimo, pisci iz Novog Sada u užem su izboru za NIN-ovu nagradu.
 
U pitanju su romani Bojana Krivokapića ("Vila Fazanka") i Filipa Grujića ("I onda opet, iz početka").
 
U užem izboru našli su se i romani Adnana Repeša ("Godina bez proleća"), Vladimira Pištala (Pesma o tri sveta), Steve Grabovca ("Poslije zabave"), Nađe Petrović ("Meduze žive zauvek, dok ih ne uhvate"), Vladana Matijevića ("Pakrac"), Marka Piševa ("Tajni svat"), Dejana Ognjanovića ("Zadušnice"), Laure Barne ("Skupljači slučajeva"), Srđana Srdića ("Autosekcija") i Ljubomira Koraćevića ("U zemlji Franje Josifa").
  • The Lalosh

    11.01.2024 07:24
    @bns
    Pročitaj ponekad NIN. Tj novi nedeljnik koji nastaje. Ti "Soroševci" pišu baš o tebi i takvima koji su "ucenjeni".
    Oslobodi um. Ne dozvoli da te ucenjuju. Nije taj poslodavac jedini. Krivinaša i foliranata ima koliko hoćeš. Na sve strane se traži Radnik. Sa velikim slovom. Pravi Radnik.
    Ako ti je lakše da kukaš, neka ti onda svi drugi budu krivi, pa i pomenuti Soroš koji veze nema sa temom...
  • V5

    11.01.2024 06:47
    Bez dileme
    Buduće nagrade državnog NINa će moći da se okače mačku o rep, što reče vrdalama.
  • monti pajton

    11.01.2024 00:59
    Flying circus
    Pištalo je potpisnik sns podrske, red je da dobije nagradu 'novog' nina...
    A mogao bi i pesnik Mirović, dogodine u nin-u, jelte

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.