Za nedelju dana u Srbiji potvrđeno 1.395 slučajeva korone

Od 4. januara do danas u Srbiji je potvrđeno 1.395 slučajeva zaraze koronavirusom, objavljeno je danas na sajtu covid19.rs.
Za nedelju dana u Srbiji potvrđeno 1.395 slučajeva korone
Foto: Pixabay
U prethodnih nedelju dana testirano je 11.655 uzoraka.
U Crnoj Gori je od decembra prošle godine do danas registrovano oko 1.100 obolelih od korone, što je na nivou prethodne zime, prenosi danas RTCG.
 
Iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore kažu da je i broj hospitalizovanih znatno manji, a simptomi su blagi.
Kovid nije jedini virus koji trenutno vlada, pa su i zbog velikog kašlja, gripa, kao i drugih respiratornih smetnji domovi zdravlja puni.
 
Nervina Dedeić, iz Doma zdravlja u Podgorici rekla je da su svi simptomi slični, da se pacijenti javljaju zbog bola u grlu, kašlja, curenja iz nosa, bolova u mišićima, malaksalosti.
 
Lekari apeluju da se drži distanca, u medicinskim objektima nose maske, održava lična higijena i ne dolazi u kontakt s osobama koje imaju virus. 
  • Ksenija

    21.02.2024 15:53
    Vakcinacija nije magija niti lek,nego je prevencija dakle vi se zdravi vakcinišete protiv korone ili bilo koje infektivne bolesti da zaštite sebe i druge,ali pošto je antivakcinalni lobisti vladaju svuda mi smo stali na 48-55% celokupnog vakcinisanog stanovništva što nije dovoljno da se epidemija uspori, sreća u nesreći je što je biološki maksimum prošao virus je svoj potencijal isrcpeo i mi smo stekli koliki toliki imunitet na covid mi smo se navikli na covid on na nas i sada imamo blažu epidemiju corone, biće perioda kada budemo imali 350-800 pozitivnih na covid to naravno zavisi od varijanti virusa koji budu se pojavljivali a biće ih više i više jer se više niko ne vakciniše i tako virus slobodno može da mutira,na našu sreću mutacije (za sada) nisu velike nemaju jaku stopu patogenosti.
  • Agamemnon

    11.01.2024 18:51
    Evo
    Prilike , čim dođe do 20000 na ulice da srušimo vlast !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.