Vladan Đokić ponovo kandidat za rektora Univerziteta u Beogradu

Aktuelni rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić i neki od članova njegovog prorektorskog tima ponovo će se kandidovati za te funkcije.
Vladan Đokić ponovo kandidat za rektora Univerziteta u Beogradu
Foto: 021.rs
Trogodišnji mandat Đokića počeo je u maju 2021, a Senat Univerziteta je raspisao izbore za rektora i četiri prorektora za školsku 2024/25, 2025/26. i 2026/27. godinu.
Novosti pišu da je gotovo izvesno da će sadašnji prorektor za nastavu Dejan Filipović i prorektor za finansije Zorica Vujić ponovo biti kandidati za te funkcije.
 
Prorektor za nauku Branislav Boričić rekao je za Večernje novosti da se neće ponovo kandidovati, jer za godinu dana odlazi u penziju.
List navodi i da je neizvesna kandidatura prorektora za međunarodnu saradnju Ratka Ristića, koji je bio i kandidat za gradonačelnika liste "Nacionalno okupljanje" na izborima održanim 17. decembra 2023.
 
Novosti pišu i da bi protivkandidat Đokiću mogao da bude neko blizak bivšoj rektorki Ivanki Popović, ali ona za taj list navodi da ne zna ništa o tome, da je na fakultetima da predlože svoje kandidate, kao i da u septembru ide u penziju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.