Ministarstvo prosvete: Inicijativa za produženje raspusta do sada nije stigla

Inicijativa za produženje zimskog raspusta do sada nije stigla Ministarstvu prosvete, niti je u okviru resora prosvete ta mogućnost razmatrana.
Ministarstvo prosvete: Inicijativa za produženje raspusta do sada nije stigla
Foto: Pixabay
"Ministarstvo prosvete, ukoliko dobije informacije od Ministarstva zdravlja po ovom pitanju, postupiće u skladu sa time", rekli su iz Ministartva.
 
Prema školskom kalendaru zimski raspust za učenike iz Vojvodine traje do 15. januara, dok za ostale đake do 22. januara.
Produžetak zimskog raspusta učenici su imali 2019, 2020. i 2022.godine, prva dva puta zbog gripa, a treći put zbog korone.
 
Kako pišu mediji, prethodnih dana povećan je broj obolelih od različitih respiratornih infekcija, a epidemiolozi upozoravaju da nas najveći udar gripa očekuje u drugoj polovini januara i februara.
Kako se navodi na sajtu Ministarstva prosvete, sledeći dani kada će đaci opet odmarati su u februaru, od četvrtka, 15. februara, a u klupe se vraćaju u ponedeljak, 19. februara.
 
Prolećni raspust počinje u ponedeljak, 29. aprila, a završava se u ponedeljak, 6. maja.
 
Za učenike od prvog do sedmog razreda, letnji raspust počinje u ponedeljak, 17. juna , odnosno tog dana je kraj škole, a za učenike osmog razreda letnji raspust počinje po završetku završnog ispita, navodi se u školskom kalendaru za sledeću školsku godinu.
 
Za učenike I, II i III razreda gimnazije i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola i učenike I i II razreda trogodišnjih srednjih stručnih škola, letnji raspust počinje u ponedeljak, 24. juna, odnosno već u petak, 21. kada je zapravo poslednji dan škole.
 
Za učenike IV razreda gimnazije, IV razreda četvorogodišnjih i III razreda trogodišnjih srednjih stručnih škola, letnji raspust počinje po završetku maturskog to jest završnog ispita.
  • 1x2x3x

    17.01.2024 11:03
    Ne produžiti zimski raspust
    Ne treba produžiti zimski raspust. Zima je vreme je promenljivo,prehlade su uobičajene i sve je to normalno. Dok je većina naše dece nepismena. I za to nisu krivi profesori,nastavnici,učitelji već su deca previše razmažena sve im je dozvoljeno... Ja smatram da ne bi trebalo produžiti zimski raspust bez obzira na virus. Ako je neko prehlađen neće ići u školu.
  • xqt

    12.01.2024 22:49
    Premoren?
    Šta bi vrdalami da propusti ovu priliku da da još jedan istorijski predlog?
  • Kole

    12.01.2024 20:38
    Sezona skijanja tek počela
    Šta kažu Skijališta Srbije? Hoće li se produžiti raspust "zbog" respiratornih virusa ili ne?
    Msm, sezona skijanja je danas otvorena... Pa moglo bi da se produži učenicima u Vojvodini (pošto samo oni treba da krenu od 15.januara u školu, a u ostatku Srbije su deca svakkao do 22.januara na raspustu)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.