Agencija za sprečavanje korupcije: Neutemeljene tvrdnje TS o postupanju u slučaju SNS i kol centra

Agencija za sprečavanje korupcije ocenila je da su "neutemeljene tvrdnje" Transparentnosti Srbija o postupanju Agencije po prijavi TS protiv SNS u vezi sa radom kol centra u izbornoj kampanji.
Agencija za sprečavanje korupcije: Neutemeljene tvrdnje TS o postupanju u slučaju SNS i kol centra
Foto: Pixabay (ilustracija)
Programski direktor Transparentnosti Srbije Nemanja Nenadić je juče ocenio da Agencija za sprečavanje korupcije, koja je odlučila da ne pokrene postupak u vezi sa kol centrom SNS, nije uradila sve što je mogla da ispita taj slučaj.
 
Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) je naveo da je SNS negirala učešće u radu kol centra, a Nenadić je u izjavi za taj portal kazao da je Agencija ipak morala da traži dodatne informacije o angažovanju radnika u kol centru i njihovom plaćanju.
Agencija je u saopštenju navela da je TS prijavu podnela Agenciji zbog sumnje da je SNS prekršila krivični i zakon o finansiranju političkih aktivnosti, "iako je znala da Agencija nije nadležna za vođenje krivične istrage".
 
"Proveravajući navode koji se odnose na kršenje Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, Agencija je iskoristila zakonska ovlašćenja za prikupljanje informacija i dokaza i utvrdila da ne raspolaže dokazima koji na nesumnjiv način potvrđuju navode iz prijave TS o povredi tog zakona", piše u saopšenju.
U vezi sa navodima prijave o sumnji na postojanje krivičnog dela, Agencija je, dodaje se, "prijavu TS prosledila Višem javnom tužilaštvu radi ocene da li se radi o krivičnom delu za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.
 
U saopštenju su "svima skrenuli pažnju" da za tvrdnje o tome šta Agencija "mora" ili "može" da uradi, istovremeno navedu i zakonsko utemeljenje.
 
Kako tvrde, u suprotnom se narušava nezavisnost Agencije.
  • Penzionerka

    13.01.2024 10:45
    Dokle
    ovo je necuveno, niko nizasta nije nadlezan, niko nista nije kriv, koja je ovo zemlja ogrez la u lazima i kriminalu. Bagra kriminalaca koja je sve podredila enormnom bogacenju vrha vlasti i njegovih podanika..da mi je zaviriti u samo deo njihovih skrivenih racuna, milijarde eura su naslagali za bar 5 buducih generacija..zivi bili pa uvideli jednog dana
  • 696

    13.01.2024 06:31
    Treba joj promeniti ime
    Agencija za sprečavanje korupcije je u stvari agencija za prikrivanje korupcije.
  • zztop

    12.01.2024 19:46
    Pa ovde niko nije za ništa nadležan , samo jedan čovek nadležan za sve , baš sveee ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.